Sanex derulează un proiect de 1,4 milioane euro privind responsabilitatea faţă de mediu

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 14 mai 2015

Sanex derulează un proiect de 1,4 milioane euro privind responsabilitatea faţă de mediu

Producătorul de plăci ceramice Sanex SA, parte a grupului Lasselsberger, derulează, începând cu martie 2015, proiectul "Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România - Industrie Verde - România", în valoare totală de 1.392.452 euro.

Asistenţa financiară nerambursabilă este de 690.000 euro, iar proiectul este co-finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România, conform contractului încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator de program.

Proiectul se implementează în cadrul unităţii de producţie a Sanex S.A. din Cluj-Napoca, pe o durată de 12 luni. Acesta este derulat în parteneriat cu International Development Norway - o organizaţie norvegiană cu peste 10 ani de experienţă în proiecte internaţionale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco‐business.

Obiectivul proiectului constă în eficientizarea fluxului de producţie prin achiziţia unui atomizor care permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei. "Impactul proiectului vizează reducerea consumului de energie şi deci o utilizare mai responsabilă a resurselor disponibile", a declarat Peter Molnar, Director General al Sanex SA.

Din punctul de vedere al impactului asupra mediului, un consum mai scăzut de gaze naturale este echivalentul reducerii proporţionale a emisiilor de noxe în atmosferă. În plus, proiectul are ca scop creşterea gradului de conştientizare a problemelor legate de mediu şi calitate în cadrul companiei.

Impactul estimat asupra modelului de afaceri al companiei vizează, pe termen lung, sustenabilitatea financiară, de mediu şi socială a acesteia.

Sanex SA este cunoscută în România de peste 44 ani ca producător e plăci ceramice, (faianţă, gresie şi decoruri), iar în 2004 a fost integrată în portofoliul grupului austriac Lasselsberger, unul dintre cei mai mari producători de plăci ceramice din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb