SAP realizează cea mai mare achiziţie din istoria sa

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional #IT / 9 octombrie 2007

SAP realizează cea mai mare achiziţie din istoria sa

Compania germană preia "Business Objects" pentru 4,8 miliarde de euro

Compania germană SAP AG, cel mai mare producător mondial de software pentru administrarea afacerilor, a decis să cumpere "Business Objects" SA din Franţa, pentru care plăteşte peste 4,8 miliarde de euro (6,8 miliarde de dolari). Aceasta este cea mai mare achiziţie pe care o realizează SAP în istoria sa de 35 de ani.

SAP plăteşte 42 de euro, în numerar, pentru fiecare acţiune "Business Objects", cu 20% peste preţul de închidere înregistrat de aceste titluri la data de 5 octombrie, pe piaţa din Paris. "Business Objects", societate cu sediul în Levallois-Perret, suburbie a Parisului, este cel mai mare producător mondial de software pentru înregistrarea bazelor de date ale companiilor.

Analiştii arată că această afacere marchează o reorientare a strategiei SAP, care se baza pe creştere organică, către realizarea de achiziţii mai mici. Rivalul american al SAP, "Oracle" Corp., a cheltuit peste 25 de miliarde de dolari pe achiziţii începând cu anul 2005, fiind lider în industria de profil, la acest capitol.

Consiliul de conducere al "Business Objects" sprijină "preluarea amicală" a companiei de către SAP şi intenţionează să recomande această ofertă acţionarilor. Tranzacţia, care necesită aprobarea autorităţilor de reglementare, va fi finanţată prin resurse proprii şi credite.

Achiziţia companiei franceze va aduce SAP o creştere a câştigurilor sale pe acţiune începând cu anul 2009, potrivit standardelor americane de contabilitate. Conducerea SAP crede că tranzacţia se va finaliza în primul trimestru din 2008.

Anul trecut, SAP a cheltuit aproape 500 de milioane de euro pe achiziţii. Cea mai mare efectuată anul acesta este cea a "OutlookSoft" Corp., producător de software care ajută companiile să realizeze previziuni financiare.

"Business Objects" a realizat cel puţin opt tranzacţii de preluare în ultimii doi ani. În aprilie 2007, compania a decis să cumpere "Cartesis" SA, pentru 225 milioane de euro, compania producând software de raportare financiară.

Printre clienţii "Business Objects" se numără "Adecco" SA, "Boeing" Co., "Walt Disney" Co. şi "Unilever" NV. Oficialii companiei estimează că, în trimestrul al treilea, vânzările acesteia au fost de 366-370 milioane de dolari, iar câştigul pe acţiune de 4-6 cenţi. Vânzările de licenţe au atins 137-139 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb