Sârbu(PNŢCD): "România este ca o corabie care a început să ia apă"

F.A.
Politică / 26 septembrie 2009

Preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu, a declarat, în cadrul Congresului partidului, că la 20 de ani de la prăbuşirea comunismului România "este ca o corabie care a început să ia apă, condusă de un cârmaci beat, pe o mare dezlănţuită".

"Astăzi, la 20 de ani de la prăbuşirea comunismului, România este ca o corabie care a început să ia apă, condusă de un cârmaci beat, pe o mare dezlănţuită. Pentru a supravieţui, ţara are nevoie de altfel de politicieni, are nevoie de oameni politici responsabili şi competenţi, dar mai ales are nevoie de lideri morali", a susţinut Sârbu, în cadrul Congresului Extraordinar al PNŢCD.

Liderul ţărănist a arătat că acest Congres al partidului are loc într-o perioadă în care ţara traversează momente grele, de criză economică administrată cu iresponsabilitate de Guvernul Boc-Băsescu. "Criza financiară mondială a provocat în România o criză economică, în faţa căreia guvernanţii noştri şi-au demonstrat neputinţa, generată de propria incapacitate şi de iresponsabilitate! În loc să reducă cheltuielile, iau credite cu nemiluita şi ipotechează viitorul copiilor noştri! Guvernul Boc-Băsescu împrumută în fiecare lună câte un miliard de euro pentru plata salariilor! Numai pentru rambursarea acestor credite va trebui să plătim 50 de milioane de euro pe zi, 365 de zile pe an, timp de cel puţin zece ani de acum înainte", a subliniat Sârbu.

Sârbu a precizat că România se confruntă şi cu o criză morală, arătând că liberalismul şi-a demonstrat limitele, "de socialism nu mai vorbim", astfel că soluţia care rămâne este creştin-democraţia.

"În România post-comunistă, PNŢCD a fost singurul care a avut, încă de la început, opţiuni politice corecte, cărora le-a rămas consecvent: smulgerea României din zona de influenţă rusească, integrarea ţării în NATO, aderarea la UE, restituirea proprietăţilor confiscate de comunişti -pământuri, păduri, case, active economice- reformarea economiei, a justiţiei, instituirea statului de drept şi lustraţia", a arătat liderul ţărănist.

Congresul PNŢCD-Sârbu îşi alege sâmbătă noua echipă de conducere, preşedintele Radu Sârbu, ales în urmă cu un an, fiind singurul candidat la şefia partidului.

Sârbu a venit cu o propuneri pentru un nou statut, care să nu mai permită abuzul de putere, aşa cum susţine că s-a întâmplat în cazul lui Marian Miluţ, dar şi cu o propunere de imn al partidului, un simbol al formaţiunii uşor modificat şi o mascotă.

PNTCD-Miluţ a avut congresul extraordinar la 12 septembrie, cand s-a ales noua conducere, Marian Miluţ-reconfirmat ca preşedinte, şi a decis să susţină candidatura la Preşedinţie a lui Traian Băsescu, dacă va intra în cursă.

PNŢCD are de anul trecut două conduceri, fiecare contestându-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid este grupată în jurul lui Marian Petre Miluţ, iar altă parte este grupată în jurul lui Radu Sârbu. Radu Sârbu a fost ales, la 24 august 2008, liderul PNŢCD, în urma unui Congres Extraordinar. Alegerea lui Sârbu a avut loc la câteva ore după ce aripa ţărănistă grupată în jurul lui Marian Miluţ l-a exclus pe acesta din partid. În plus, Marian Miluţ a contestat congresul prin care Sârbu a fost ales preşedinte, spunând că semnăturile au fost false, iar Sârbu a solicitat instanţei validarea funcţiei sale de preşedinte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb