SAS deschide înscrierile pentru ediţia 2023 a hackaton-ului global, organizat de companie

G.D.
Companii / 22 noiembrie 2022

SAS deschide înscrierile pentru ediţia 2023 a hackaton-ului global, organizat de companie

SAS anunţă deschiderea înregistrărilor pentru ediţia din 2023 a Hackaton-ului SAS. Cea mai nouă iteraţie a acestui concurs pentru dezvoltatori orientaţi către inovare vine după un an în care proiectele câştigătoare au oferit soluţii pentru a proteja micii agricultori de impactul schimbărilor climatice sau pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi care trebuie să completeze formulare pe Internet, printre altele, conform unui comunicat remis redacţiei. Participanţii de anul acesta, oameni hotărâţi să contribuie la schimbare, au colaborat pentru a aplica în viaţa reală soluţiile propuse de inteligenţa artificială şi de sisteme avansate de analytics.

Potrivit sursei citate, Hackaton-ul SAS 2023 este deschis pentru înregistrări.

SAS face apel către toate persoanele cu idei măreţe, experţi în big data dar şi novici deopotrivă, dezvoltatori, studenţi, start-up-uri, dar şi clienţi şi parteneri ai SAS, să creeze soluţii ce pot fi introduse pe piaţă sau care pot fi integrate în propriile lor organizaţii. Hackaton-ul din 2022 a reunit peste 1.300 de persoane din 75 de ţări; 70 de echipe reprezentând 135 de organizaţii s-au calificat, iar mai bine de 50 de echipe au prezentat studii de caz relevante în business.

"Data scientists, dezvoltatori şi alţi entuziaşti: vă invităm să analizaţi marile provocări pe care le găsiţi în industria în care lucraţi, sau chiar în oraşul în care locuiţi", transmite Einar Halvorsen, Senior Principal Manager în cadrul SAS. "Cum puteţi folosi tehnologiile SAS, aplicaţii open source şi date pentru a crea o soluţie care îmbunătăţeşte lumea în care trăiţi?"

"Haideţi să ne întâlnim online şi fiţi pregătiţi pentru ceea ce urmează, curiozitatea şi dorinţa de inovare vă vor fi de mare ajutor", afirmă Peter Lundqvist, Principal Program Manager în cadrul SAS. "Vom oferi fiecărei echipe un mentor SAS, acces gratuit la întreaga suită de software lider în industrie, dar şi o lună de zile la dispoziţie pentru a vă transpune viziunea în realitate. Suntem nerăbdători să descoperim ce proiecte uimitoare veţi pregăti în 2023."

Participanţii la hackaton-ul SAS 2023 vor primi acces şi la alte resurse, între care laboratoare virtuale de învăţare, cursuri de formare şi nu numai.

Doar 21% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani au competenţe digitale, conform statisticilor Dataversity; în paralel, doar 24% din forţa de muncă la nivel global consideră că este complet competentă în sfera digitală. Multe persoane încă se străduiesc să înţeleagă ce beneficii poate aduce în lumea reală universul analytics - hackaton-ul SAS oferă inspiraţie şi experienţe la prima mână pentru începătorii în segmentul ITC, dar şi pentru cei care vor să-şi îmbunătăţească aptitudinile, subliniază sursa citată.

"Întreaga lume priveşte către hackaton-ul SAS, pentru a descoperi cele mai inovatoare aplicaţii în viaţa reală ale sistemelor de analytics, date şi AI", arată Ali Dixon, Senior Associate Product Marketing Manager pentru SAS. "Sperăm că entuziaştii din domeniu, indiferent de vârstă sau de nivelul carierei, vor fi inspiraţi să participe la această nouă ediţie. Descoperiţi training-urile gratuite SAS disponibile online, puneţi întrebări şi dezbateţi idei pe forumurile companiei. Analytics este un domeniu deschis oricui, iar nou-veniţii de astăzi sunt inovatorii SAS de mâine."

Participanţii de la ediţiile anterioare au folosit platforma SAS Viya, disponibilă recent şi în magazinul Microsoft Azure, dar şi învăţarea automatizată, sisteme de modelare avansată, limbajul Python, dar şi alte resurse pentru a realiza proiecte precum următoarele:

Echipa LangTech: O echipă de data scientists din Camerun a documentat patru dialecte ale populaţiilor indigene ale ţării, pentru a le păstra moştenirea culturală, dar şi pentru a oferi servicii locale îmbunătăţite şi o reprezentare mai bună a vorbitorilor nativi la nivel naţional.

Echipa War on Cancer: În timpul ultimului hackathon SAS, analiştii au realizat sondaje în rândul utilizatorilor unei aplicaţii cu resurse pentru cei ce luptă cu cancerul, pentru a avea o înţelegere mai bună asupra parcursului pacienţilor la nivel emoţional şi psihologic. Rezultatul final este o vastă colecţie de informaţii care sprijină furnizorii de servicii de sănătate, dar şi chatboţii care ghidează pacienţi către resurse privind sănătatea mintală.

Echipa JAKSTAT: Câştigătorii marelui premiu al hackaton-ului SAS din 2022 au creat o platformă pentru optimizarea fondurilor de ajutorare oferite în timpul pandemiei Covid-19 către micile întreprinderi ce formează majoritatea economiei indoneziene, sporind rezilienţa antreprenorilor în regiunea capitalei, dar şi în restul ţării, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb