Scad preţurile metalelor preţioase

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 4 februarie 2010

Preţurile metalelor preţioase au scăzut ieri, la Londra şi New York, în contextul revenirii dolarului pe trend ascendent.

După două zile de apreciere, preţul aurului cu livrare imediată a scăzut cu 0,2% la Bursa Metalelor din Londra, ajungând la 1.111,82 dolari uncia. În prima parte a zilei, când dolarul era pe trend descendent, cotaţia urcase la 1.125,10 dolari/uncie. La divizia Comex a New York Mercantile Exchange, preţul aurului cu livrare în aprilie a coborât cu 0,4% la ora 8:28 a.m., ajungând la 1.113,20 dolari uncia.

Totuşi, analiştii spun că dinamica aurului va fi una susţinută în viitorul apropiat şi nu vom asista la o continuare a scăderii, întrucât cererea fizică de plasamente în acest metal este foarte bună.

Potrivit unor estimări lansate, săptămâna aceasta, de banca elveţiană UBS AG, preţul mediu al aurului va fi de 1.135 dolari uncia în 2010, previziunea anterioară fiind de 1.050 dolari uncia.

"Newmont Mining" Corp., al doilea producător mondial de aur (după vânzări), şi-a reconfirmat estimarea privind creşterea preţului metalului galben până la 1.350 dolari uncia la finele anului curent.

În 2009, preţul aurului a crescut pentru al nouălea an consecutiv, atingând maximul istoric de 1.226,56 dolari uncia la data de 3 decembrie.

Menţionăm că, tot ieri, preţul argintului cu livrare în martie a scăzut cu 1% pe piaţa americană, la 16,58 dolari uncia. Cotaţia platinei cu livrare în aprilie a coborât cu 0,6%, la 1.570 dolari/uncie, iar cea a paladiului cu livrare în martie - cu 0,6%, la 442 dolari uncia.

Analiştii susţin că şi preţurile platinei şi paladiului, metale utilizate şi în industria auto, pe lângă cea a bijuteriilor, vor reveni pe creştere. Autodata Corp. a anunţat, marţi, că vânzările de autovehicule din SUA au crescut cu 6,3% în luna ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb