SCANDAL ÎN AGRICULTURĂ Mihail Dumitru: "Absenţa de la negocieri, o sfidare la adresa autorităţii"

C.D.
Companii #Agro-alimentar / 28 august 2010

Mihail Dumitru: "Absenţa de la negocieri, o sfidare la adresa autorităţii"

FNPAR şi LAPAR, acuzate de ministru că acţionează la comandată politică, după ce au refuzat să participe la negocierile de conciliere şi ameninţă cu proteste

După ce mai multe organizaţii de producători agricoli, care ameninţă că încep protestele, au refuzat invitaţia de conciliere a Ministerului Agriculturii şi nu au participat la şedinţa de ieri de la minister, ministrul Mihail Dumitru a acuzat că acestea nu sunt interesate de problemele reale ale agriculturii, ci mai degrabă să acţioneaze la comandă politică.

Într-un comunicat remis redacţiei, Mihail Dumitru a declarat: "FNPAR (n.r. - Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România şi LAPAR (n.r.- Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România) nu au onorat invitaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a participa la aceste discuţii. Consider acest lucru o sfidare a autorităţii în domeniu şi îmi este întărită convingerea că cele două asociaţii de profil acţionează politic şi nu urmăresc neapărat rezolvarea problemelor din agricultură".

Potrivit unui comunicat al ministerului, la discuţii au participat reprezentanţii Uniunii Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, ai Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Pui din România, ai Patronatului Român al Cărnii de Porc şi ai Asociaţiei Fermelor din România precum şi reprezentanţii ai Asociaţiei Producătorilor de Zahar din Sfeclă din România şi ai Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România.

Una dintre problemele abordate a fost cea a subvenţiilor de la bugetul de stat.

Potrivit comiunicatului, în cadrul întâlnirii Mihail Dumitru a prezentat participanţilor o posibilă soluţie la revendicările acestora, în principal identificarea unor resurse bugetare în urma realocărilor financiare pentru achitarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare în sectorul vegetal. "Suma primită de fermierii din sectorul vegetal ar putea ajunge la aproximativ 117-118 euro /ha (SAPS şi PNDC), aceasta însemnând acelaşi cuantum cu cel acordat în anul 2009", potrivit sursei citate.

În comunicatul citat se mai arată că reprezentanţii fermierilor au declarat că sprijină intenţia ministerului de a impozita suplimentar terenurile nelucrate pentru a creşte suprafaţa agricolă cultivată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb