SCANDALUL CATEDRALEI SF. IOSIF Autorizaţia pentru clădirea de 19 etaje ar putea fi anulată

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 29 mai 2008

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, solicită primarului Capitalei, Adriean Videanu, să anuleze de urgenţă contractul de concesiune a terenului de lângă Catedrala "Sf Iosif". Lotul a fost concesionat, la finele anului 2005, către SC "Millennium Building Development" SRL, care a ridicat structura unei clădiri de birouri cu 19 etaje.

Andrei Chiliman a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că această concesiune este ilegală şi că Primăria sectorului 1 va începe demersurile pentru anularea autorizaţiei de construire prin care a permis "Millennium Building Development" să ridice o clădire de birouri de 19 etaje lângă imobilul monument istoric al Catedralei "Sf. Iosif" SRL. Domnia sa susţine că tocmai această concesiune a stat la baza emiterii autorizaţiei de construire.

Terenul concesionat are o suprafaţă de 116 mp şi este proprietate privată a Bisericii Reformate Calvine. Primarul Chiliman arată că, prin sentinţa civilă, definitivă şi irevocabilă, nr. 6245/30.05.1996 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Biserica Reformată Calvină este proprietara suprafeţei de 469,98 mp, teren situat lângă curtea actualei Catedrale "Sf. Iosif". Această suprafaţă de teren a fost întabulată de Biserica Reformată Calvină sub numărul cadastral 9020/2000, la Oficiul de Cadastru al Municipiului Bucureşti. Terenul situat pe strada Luterană - General Berthelot, în suprafaţă de 116 mp, care face obiectul contractului de concesiune amintit, se suprapune integral peste o parte a proprietaţii Bisericii Calvine, afirmă Andrei Chiliman. Domnia sa a concluzionat că Municipiul Bucureşti - prin primarul general Adriean Videanu - a concesionat ilegal lotul de 116 mp, care nu făcea parte din domeniul privat al administraţiei locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb