Scheme de instruire inovative pentru accelerarea renovării fondului de clădiri la nivel nZEB!

T.T.
Companii #Construcţii / 13 iunie 2019

Scheme de instruire inovative pentru accelerarea renovării fondului de clădiri la nivel nZEB!

Conferinţa Finală Naţională a proiectului Fit-to-NZEB a avut loc marţi, 11 iunie la Bucureşti

Proiectul Fit-to-NZEB: Scheme de instruire inovative pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB îşi încheie activitatea atât în România cât şi în ţările partenere după doi ani de existenţă. Marţi, 11 iunie 2019, la sediul INCD URBAN-INCERC Bucureşti a avut loc Conferinţa Finală Naţională a proiectului, organizată în contextul EU Sustainable Energy Week - EUSEW 2019 www.eusew.eu

Cu aceeaşi ocazie a fost organizată şi Conferinţa Naţională a Asociaţiei Cluster Pro-nZEB care are ca scop promovarea conceptului de clădire cu consum de energie aproape egal cu zero - nZEB în România.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, arhitecţi şi proiectanţi, auditori energetici, firme de construcţii, producători şi furnizori de materiale şi sisteme pentru construcţii, reprezentanţi ai învăţământului profesional şi tehnic, universităţi şi institute de cercetare, asociaţii de proprietari dar şi alte persoane interesate de implemetarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero în România.

Evenimentul a fost împărţit în două sesiuni: una plenară în care au fost prezentate rezultatele obţinute în cadrul proiectului Fit-to-NZEB şi una interactivă în care au fost discutate nevoile, cerinţele, barierele şi viziunea în realizarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). În cadrul sesiunii interactive au fost exprimate puncte de vedere ale tuturor părţilor interesate, respectiv: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Patronatul Societăţilor în Construcţii - PSC şi Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii - ARACO, Asociaţia QETICS, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic - CNDIPT, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu - UAUIM, Ordinul Arhitecţilor din România, Liga HABITAT şi Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti.

În una dintre pauze a fost organizată şi o vizită ghidată a spaţiului de practică Building Knowledge Hub România - Centrul de training şi consultanţă în nZEB, dotat cu tehnologii şi soluţii inovatoare în domeniu.

Cu o durată de 24 de luni (15 iunie 2017 - 15 iunie 2019), proiectul Fit-to-NZEB este finanţat prin Programul Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare Orizont 2020 şi are ca scop creşterea competenţelor şi aptitudinilor profesioniştilor din domeniul construcţiilor prin programe de formare profesională care vor contribui la calitatea lucrărilor de renovare energetică a clădirilor.

Fit-to-NZEB este implementat în România de către: Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) în România - pRO-nZEB (www.pro-nzeb.ro), INCD URBAN-INCERC (www.incd.ro) şi Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice "I.N. Socolescu" din Bucureşti (www.colegiulionsocolescu.ro)

Pentru informaţii suplimentare despre proiectul Fit-to-NZEB urmăriţi pagina web: www.fit-to-nzeb.com şi pagina de Facebook @fit2nzeb.

Acest proiect a primit finanţare din partea Programului Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de grant nr. 754059.

Întreaga responsabilitate pentru conţinutul acestui material revine autorilor. Acesta nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia Uniunii Europene. Nici EASME şi nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare care poate fi făcută din informaţiile conţinute în acest material.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb