O tranzacţie "deal" cu 5,05% din acţiunile SIF Muntenia (SIF4) a fost realizată astăzi, conform datelor afişate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Schimbul a fost derulat la preţul unitar de 1,63 lei, cu 4,15% peste referinţa din piaţa "regular", ceea ce ridică valoarea tranzacţiei la 64,55 milioane de lei. Un pachet de asemenea dimensiune nu au decât Ben Madadi, SIF Oltenia, FIA Romania Strategy Fund, SAI Certinvest, SAI Broker şi SIF Banat-Crişana, societate care deţine SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, conform rapoartelor de la BVB.
Ben Madadi ne-a spus că nu a vândut din deţinerea la SIF Muntenia, ceea ce înseamnă că probabil este vorba despre un nou transfer al unui pachet de acţiuni deţinut de un fond finanţat chiar de SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana.
Acum mai bine de o lună, SIF Oltenia a cumpărat prin piaţa "deal" 6% din SIF Muntenia, de la fondurile administrate de SAI Swiss Capital, ce erau finanţate de grupul SIF1&4. Transferul a venit după acuzaţiile aduse de Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) privind existenţa unor conflicte de interese dintre SIF4 şi o serie de fonduri de investiţii care votează la adunările generale ale acţionarilor SIF Muntenia cu acţiuni cumpărate inclusiv cu banii proveniţi de la SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana.
AISIF s-a adresat Autorităţii de Supraveghere Financiară care până în data de 11 ianuarie nu răspunsese investitorilor, dar a trimis tuturor administratorilor fondurilor de investiţii alternative (AFIA) din România o adresă ridicolă în care le amintea de existenţa legii 74/2015 şi a regulamentului Uniunii Europene 231/2013, ambele foarte vechi. Acestea erau, evident nu întâmplător, obiectul sesizărilor AISIF.
Tot astăzi, SAI Muntenia Invest a anunţat că în dosarul în care un grup de investitori din care face parte şi Ben Madadi a cerut constatarea nulităţii absolute a hotărârilor AGOA SIF Muntenia din 28 aprilie anul trecut, instanţa a amânat cauza pentru data de 28 februarie 2022.
Atunci s-a cerut atragerea răspunderii SAI Muntenia Invest pentru cumpărarea cu banii societăţii, prin intermediul unor fonduri de investiţii, a acţiunilor proprii şi folosirea acestora la vot în adunările generale. Solicitarea a fost respinsă prin votul celor pe care investitorii în acuzau de conflict de interese.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2022, 11:54)
pentru a scapa astia de puscarie acum ei instraineaza pachetele detinute cu banii actionarilor Sif 4?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2022, 14:43)
Daca tot Sif 5 e cumparatorul atunci e clar spoliere.