Schimbări în conducerea Sphera Franchise Group

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 8 octombrie 2018

Markn Hilton, Sursa Twitter

Markn Hilton, Sursa Twitter

Compania numeşte doi noi membri în Consiliul de Administraţie şi un director financiar, cu mandate interimare

Sphera Franchise Group (SFG), emitent listat în luna noiembrie a anului trecut la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), i-a desemnat pe Răzvan Lefter şi Lucian Hoancă în funcţiile de membri ne-executivi interimari în Consiliul de Administraţie al companiei, precum şi pe Daniel Paliţă în funcţia de director financiar interimar, se arată într-un raport al companiei remis operatorului pieţei.

Mark Hilton, director general al Sphera Franchise Group a declarat: "Discuţiile avute cu numeroşi investitori de când Sphera a fost listată la BVB ne-au încurajat să creştem numărul administratorilor ne-executivi şi am reuşit acest lucru, folosind oportunitatea schimbărilor din Consiliul de Administraţie".

În contextul numirii lui Răzvan Lefter şi Lucian Hoancă, în Consiliul de Administraţie al Sphera Franchise Group, cinci din şapte membri ai structurii au pozitii ne-executive, se mai arată în comunicatul companiei. 

Cei doi vor deţine mandatele interimare până la data Adunării Generale a Acţionarilor, când vor fi aleşi noi membri în Consiliul de Administraţie. Cele două funcţii de membru au rămas vacante în urma demisiilor lui Stylianos Bairaktaris şi Kostantinos Mitzalis, care intră în vigoare la 25 octombrie 2018, respectiv 16 noiembrie 2018.

Răzvan Lefter este specialist în finanţe şi, în prezent, face parte din Consiliul de Administraţie al Teraplast (TRP) şi Eurohold (Bulgaria) şi a fost, până de curând, membru în Consiliul de Administraţie al Conpet (COTE). De asemenea, este consultant pentru KJK Capital (Finlanda) cu privire la deţinerile de capital din portofoliu în România.

Lucian Hoancă  are o experienţă de peste 35 de ani în management executiv, dezvoltarea afacerilor şi vânzări, deţinând funcţii de top management, precum şi de consultant.

Daniel Paliţă ocupă funcţia de director planificare strategică şi relaţii cu investitorii în cadrul Sphera din septembrie 2017. Anterior, acesta a avut poziţia de director al companiei de investment banking Monogram Advisory. Daniel Paliţă va deţine mandatul interimar până la finalizarea procesului de recrutare a unui nou director financiar, care este în desfăşurare.

Numirea lui Daniel Paliţă apare în contextul renunţării lui Stylianos Bairaktaris la mandatul de director executiv financiar al Sphera, începând cu 3 octombrie 2018.

Acţiunile SFG au încheiat săptă­mâna trecută la preţul de 24,2 lei/titlu, cu aproape 28% sub cotaţia de 33,6 lei/unitate, preţ la care acţiunea a încheiat şedinţa din data de 9 noiembrie 2017, prima zi de tranzacţionare a titlurilor companiei în arena bursieră bucureşteană.

Din data de 24 septembrie a acestui an, acţiunile SFG au intrat în componenţa indicelui BET, referinţa pieţei noastre de capital.

Sphera Franchise Group, companie care operează lanţurile de unităţi de alimentaţie Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC şi Taco Bell, a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, un profit net de 18,76 milioane de lei, cu 31% mai mic decât cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul net de fost de 27,2 milioane de lei.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de aproape 939 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb