Schneider Electric a echipat Hotelul Athenee Palace Hilton cu noile soluţii EcoStruxure Building pentru confort şi siguranţă

G.U.
Companii / 19 octombrie 2021

Schneider Electric a echipat Hotelul Athenee Palace Hilton cu noile soluţii EcoStruxure Building pentru confort şi siguranţă

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului şi automatizării energiei, a contribuit la modernizarea şi echiparea hotelului, informează compania într-un comunicat de presă.

Athenee Palace Hilton din Bucureşti cu cele mai noi soluţii tehnice pentru confortul şi sig-uranţa oaspeţilor.

Deţinut de grupul cu o experienţă de 25 de ani în industria hotelieră, Ana Hotels (ca acţionar majoritar) Athenee Palace Hilton este unul dintre hotelurile emblematice ale Bucureştiului şi trece, anul acesta, printr-un amplu proces de renovare şi modernizare.

Potrivit comunicatului, în urma primei etape din acest proces, clădirea Art Deco, care şi-a deschis pentru prima dată porţile acum mai bine de 100 de ani, are acum în "Aripa Nouă" 132 de camere complet reno-vate, modernizate şi echipate cu soluţii Schneider Electric. Astfel, termostatul de cameră Schneider Electric, KNX Multitouch Pro, se încadrează armonios în noua atmosferă elegantă şi plină de stil a hotelului.

Reglarea temperaturii de confort, vizualizarea modului de ocupare a camerei, mesajele "Nu deranjaţi" şi "Rog curăţenie", alarma de la senzorul de inundaţie, dar şi bucla de eficienţă en-ergetică cu oprire încălzire/răcire, atunci când în cameră se deschide un geam, sunt numai câteva dintre funcţiile implementate, care se pot controla şi vizualiza pe termostatul KNX Multi-touch Pro, notează sursa citată.

De asemenea, toate sistemele tehnice ale hotelului sunt integrate în platforma digitală de management al clădirilor de la Schneider Electric, pe platformă realizându-se şi interconec-tarea cu softul de management hotelier al lanţului Hilton, ONQ. Astfel, în momentul în care o cameră este rezervată, ea trece automat în modul de confort, pentru ca atunci când oaspetele intră în cameră, temperatura să fie optimă şi toate funcţiile de siguranţă să fie activate.

Softul de management al clădirii de la Schneider Electric - EcoStruxure Building Operation - a devenit astfel "creierul" tuturor instalaţiilor din hotel, asigurând monitorizarea, controlul interac-tiv şi optimizarea funcţiunilor tehnice: încălzire, răcire, ventilaţie, iluminat, alimentare cu apă, contorizare.

Folosind algoritmi de reglare, concepuţi pentru eficientizarea consumului energetic şi asig-urarea confortului, sistemul de management EcoStruxure este o platforma deschisă, bazată pe IoT, care integrează şi administrează echipamente conectabile, baze de date, aplicaţii mobile şi servicii cloud, indiferent de furnizor.

"Proiectul de renovare şi echipare a Hotelului Athenee Palace Hilton este important pentru noi nu numai prin contribuţia pe care am putut să o avem la modernizarea acestei clădiri, reper pentru bucureşteni şi pentru turiştii care ne vizitează ţara, dar şi prin faptul că a fost realizat în paralel cu un efort mare de renovare, în aşa fel încât am putut crea un ecosistem digital com-plet, automatizat şi perfect integrat estetic cu un edificiu secular", explică Monica Bucurescu, Building Management Systems Sales Manager. "Oaspeţii hotelului vor remarca nu numai estetica deosebită a noilor camere, dar şi faptul că un hotel Art Deco autentic se poate trans-forma într-o clădire inteligentă, valorificând tehnologiile de ultimă oră."

"Suntem entuziasmaţi de tot ce putem oferi acum în ceea ce priveşte experienţa clienţilor noştri. Împreună cu Schneider Electric am integrat soluţiile digitale inovatoare şi am simplificat la maximum modul de operare, astfel încât toate funcţiile să fie accestate intuitiv şi doar cu un simplu touch. Prin BMS-ul instalat la acest moment în hotelul nostru, am sporit atât nivelul de confort, cât şi pe cel de siguranţă a clienţilor. Oaspeţii sunt aşteptaţi în noile camere cu un sistem de aer pre-condiţionat la un nivel corespunzător. Nevoile legate de curăţenia camerei sau de "privacy" se pot rezolva foarte uşor prin folosirea modulului thermostat al aerului con-diţionat. Butonul de panică şi senzorul de inundaţie, odată acţionate, avertizează imediat de-partametul de Securitate al hotelului, care poate pune la punct o intervenţie de urgenţă în spri-jinul clienţilor. De asemenea, tehnicianul monitorizează datele din camerele de oaspeţi, date oferite de sistemul BMS, putând să asigure intervenţia preventivă, astfel încât să vină în întâmpinarea clientului chiar înainte ca acesta să observe ceva. Display-ul din exteriorul camerei oferă informaţii chiar atunci când departamentul de curăţenie se află în apropierea camerei şi poate să intervină în timp util", explică Mihai Georgescu, Chief Engineer, depar-tamentul tehnic al ATHÉNÉE PALACE HILTON BUCHAREST.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb