Schneider Electric face apel la acţiuni urgente în procesul de decarbonizare prin accelerarea soluţiilor Net Zero

G.U.
Companii / 13 octombrie 2021

Schneider Electric face apel la acţiuni urgente în procesul de decarbonizare prin accelerarea soluţiilor Net Zero

La nivel global, acţiunile climatice urgente pot fi accelerate, astfel încât emisiile de dioxid de carbon (CO2) să fie reduse la jumătate până în 2030, potrivit Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului şi automatizării energiei, companie recunoscută ca fiind cea mai sustenabilă din lume în 2021, distincţie acordată de Corporate Knights. Pornind de la Innovation Summit World Tour 2021, preşedintele şi CEO al Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, militează pentru soluţiile realizabile în vederea atingerii obiectivului Net Zero, soluţii prezentate în raportul "The 2030 imperative: A race against time" de la Schneider Electric Sustainability Research Institute.

Turneul anual Innovation Summit World Tour (12 octombrie - 12 noiembrie) al Schneider Electric va aborda provocările climatice globale şi va ghida clienţii, partenerii, autorităţile de reglementare şi factorii de decizie politică cu privire la reducerea rapidă a emisiilor pentru a decarboniza economia mondială în acest deceniu decisiv. Participanţii vor experimenta inovaţia digitală şi sustenabilă a Schneider Electric şi vor afla mai multe despre Electricity 4.0 şi soluţiile de automatizare de ultimă generaţie.

Nevoia urgentă de a acţiona rapid pentru decarbonizare

Discursul lui Tricoire în cadrul Innovation Summit World Tour îndeamnă participanţii să adopte măsuri critice de decarbonizare şi oferă cercetarea proprie realizată de Schneider Electric ca plan pentru a rămâne pe o traiectorie legată de încălzirea globală cu 1,5 ° C grade. Acest raport detaliază necesitatea reducerii emisiilor cu 30-50 la sută în acest deceniu, comparativ cu nivelurile actuale. Lipsa acestor măsuri face practic imposibilă limitarea creşterii temperaturii la un prag de 1,5 ° C, aşa cum este subliniat de Intergovernmental Panel for Climate Change (IPCC).

Informaţiile oferite de Schneider Electric Sustainability Research Institute arată cum 10Gt CO2/an pot fi reduse în mod realist şi la preţuri accesibile până în 2030. Raportul s-a axat pe un subgrup de emisii globale de gaze cu efect de seră. Din 50Gt CO2e/an, scenariul "The 2030 Imperative" găseşte o oportunitate de reducere de 30% (10GtCO2e/y) dintr-o linie de bază de 30GtCO2/y a tuturor emisiilor legate de energie, o accelerare semnificativă faţă de angajamentele actuale (care se situează în jurul valorii de 3GtCO2e/y, reprezentâd doar 10% din obiectivul de reducere a emisiilor). Cu toate acestea, rămân în jur de 20GtCO2e/y de emisii non-energetice, care nu sunt acoperite în cercetările acestui raport.

Schneider Electric solicită un efort de 3-5 ori mai mare din partea guvernelor şi a corporaţiilor. Institutul consideră că singura strategie de parcurs realistă pentru succes este aceea de a implementa tehnologii digitale care şi-au demonstrate eficienţa, alături de o electrificare sporită - cel mai rapid mod de decarbonizare a clădirilor, transporturilor şi industriei. Această abordare câştigă timp pentru abordarea ulterioară a sectoarelor în care reducerile se fac cu dificultate. Cercetarea arată în mod clar că rutele alternative de rezolvare pun o presiune prea mare asupra consumatorilor.

"În ciuda elanului crescut în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi a numărului tot mai mare de companii care adoptă obiective ambiţioase pentru a combate schimbările climatice, această cercetare relevă modul în care trebuie să accelerăm. La Schneider Electric, facem parte din această soluţie în mod unic. Pentru a sprijini organizaţiile în încercarea lor de a se decarboniza în ritmul lor şi de a-şi îndeplini angajamentele climatice, accelerăm extinderea operaţiunilor noastre globale de servicii de consultanţă în materie de sustenabilitate răspunzând cererii tot mai mari de progrese semnificative în ceea ce priveşte tranziţia energetică şi obiectivelor de acţiune climatică", a spus Jean-Pascal Tricoire, preşedinte şi CEO, Schneider Electric. "Organizaţiile au nevoie în prezent de un partener de încredere, care îmbină planificarea strategică şi stabilirea ţintelor cu o experienţă dovedită în implementarea soluţiilor pentru a oferi rezultate sustenabile tangibile mai rapid. După ce am depăşit cu succes multe provocări legate de sustenabilitate şi, făcând acest lucru, am implementat soluţii digitale şi electrice de nivel mondial în propriile noastre unităţi, suntem bine poziţionaţi pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi să acţioneze mai repede pe mai departe."

Strategii şi soluţii pentru decarbonizarea lanţurilor valorice

Bazându-se pe leadership-ul său în materie de sustenabilitate şi pe obiectivul puternic stability ca parte a Schneider Sustainability Index 2021-2025, Schneider Electric îşi accelerează activitatea de consultanţă globală în domeniul sustenabilităţii, având la bază un palmares de 10 ani de succes în domeniul energiei şi al serviciilor de sustenabilitate.

În prezent, Schneider Electric este liderul mondial în ceea ce priveşte eficienţa energetică, managementul energiei, aprovizionarea cu energie regenerabilă, raportarea carbonului, evaluarea riscurilor climatice şi decarbonizarea lanţului de aprovizionare, oferind software şi servicii de consultanţă pentru mai mult de 30% din companiile incluse în Fortune 500. Printre clienţi se numără Johnson & Johnson, Walmart, Faurecia, Kellogg, Takeda, Velux Group, Unilever şi T-Mobile, şi multe altele.

Cererea în creştere pentru serviciile de consultanţă "obiectiv + acţiune" ale Schneider se află în spatele acestei extinderi, inclusiv:

- Consultanţă în domeniul acţiunilor climatice, servicii de decarbonizare a lanţului de aprovizionare şi servicii de evaluare a riscurilor climatice,

- Servicii de comunicare, inclusiv raportări/evaluări ESG şi informaţii privind reputaţia şi sustenabilitatea,

- Servicii de circularitate şi trasabilitate,

- Module ESG pentru platforma premiată EcoStruxure Resource Advisor, pentru a urmări valorile societăţii şi pe cele de guvernanţă.

Parte din soluţie, prin inovaţie

Ca parte a obiectivului său de a stimula inovaţia sustenabilă şi de a construi căi către Net Zero, Schneider Electric ajută clienţii din multe sectoare să inoveze şi să facă tranziţia spre sisteme deschise, interoperabile, digitale şi simplificate şi moduri mai inteligente de a acţiona în business. La Innovation Summit World Tour, Schneider Electric dezvăluie inovaţia digitală pentru reducerea emisiilor de carbon în case, clădiri, centre de date, reţele electrice şi industrii.

Electricity 4.0: alimentarea noii lumi electrice cu energie verde inteligentă

În prezent asistăm la convergenţa digitalului şi electricului cu software-ul. Electricul face energia verde şi este cel mai bun vector pentru decarbonizare. Digitalul face ca energia să fie inteligentă pentru a creşte eficienţa şi a elimina reziduurile. Această convergenţă oferă "Electricity 4.0", combustibilul pentru o nouă lume electrică.

Industriile viitorului: fiabile şi sustenabile, cu automatizări de ultimă generaţie.

Modificările treptate ale eficienţei şi agilităţii pot fi realizate prin inteligenţă artificială, tehnologie digitală dublă, perspectivă umană susţinută de analize avansate şi software industrial pentru furnizori-vânzători, inclusiv Performance Intelligence de la AVEVA.

EcoStruxure Automation Expert 21.2 oferă instalaţiilor de apă şi staţiilor de epurare un management complet al ciclului de viaţă. Primul sistem de automatizare din lume, centrat pe software, integrează fără probleme serviciile IT şi OT, pentru a spori securitatea, a creşte longevitatea sistemului şi pentru a evolua cu uşurinţă în timp. Ca soluţie de automatizare universală, EcoStruxure Automation Expert poate fi implementat cu hardware existent. Controlerul virtualizat poate rula pe orice dispozitiv edge Windows sau Linux, oferind marilor companii industriale o flexibilitate fără precedent. O astfel de colaborare digitală are potenţialul de a debloca mai mult de 100 de miliarde de dolari pentru industrii.

EcoStruxure Machine creşte eficienţa pentru constructorii de maşini şi le reduce timpul de dezvoltare. Cu noul multifuncţional Lexium MC12 pentru transportul, gruparea şi poziţionarea produselor, OEM-urile pot obţine o productivitate mai mare şi o flexibilitate fără precedent, cu economii de până la 40% la costuri şi cu instalarea şi punerea în funcţiune a maşinilor cu 50% mai rapidă. Combinat cu tehnologia digitală dublă, noul transportator multiplu reduce, de asemenea, timpul de proiectare a maşinii şi timpul de introducere pe piaţă cu până la 30%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb