Schneider Electric prezintă soluţii de protecţie performante pentru sistemele fotovoltaice

G.D.
Companii / 23 martie 2023

Schneider Electric prezintă soluţii de protecţie performante pentru sistemele fotovoltaice

Schneider Electric prezintă soluţiile de protecţie la suprasarcină şi la scurtcircuit, pentru instalaţiile fotovoltaice, a căror popularitate a crescut mult în ultimii ani, pe fondul eforturilor consumatorilor de a identifica surse alternative de energie electrică şi a-şi gestiona cât mai bine cheltuielile cu utilităţile, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, soluţiile Schneider Electric sunt disponibile în două variante - una în care elementele de protecţie sunt disjunctoare (sau "siguranţe automate"), iar cealaltă în care elementele de protecţie sunt separatori cu siguranţe fuzibile.

Ambele tipuri de echipamente protejează instalaţia fotovoltaică atât la suprasarcină, cât şi la scurtcircuit. Diferenţa este că, în caz de defect, siguranţa fuzibilă trebuie înlocuită pentru a repune instalaţia în funcţiune, pe când la cea automată este suficientă o rearmare. Protecţiile trebuie instalate împreună cu un separator de sarcină, care va permite întreruperea circuitului pentru lucrări de întreţinere.

Pe lângă protecţia la suprasarcină şi scurtcircuit, Schneider Electric recomandă, de asemenea, instalarea unor descărcătoare, pentru a asigura protecţia împotriva supratensiunilor de origine atmosferică. Descărcătoarele Schneider Electric sunt echipamente de curent continuu, dedicate instalaţiilor fotovoltaice.

Un descărcător protejează instalaţia în care este montat, pe o lungime a traseului de aproximativ 10 metri. În cazurile în care circuitul are o lungime mai mare de 10 metri, este recomandată instalarea unui descărcător suplimentar (sau a mai multor descărcătoare), astfel încât să nu fie depăşită această distanţă.

Cum majoritatea instalaţiilor fotovoltaice - inclusiv traseele conductorilor - sunt în exterior, Schneider Electric recomandă cofretele Kaedra, cu grad de protecţie IP65.

"Piaţa de instalaţii fotovoltaice din România a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, fiind influenţată de măsurile de sprijin implementate de guvern, dar şi de interesul crescut pentru energiile regenerabile," spune Lucian Enaru, Country General Manager la Schneider Electric România. "Compania noastră încurajează dezvoltarea acestei pieţe şi oferă soluţii performante şi sigure pentru protecţia instalaţiilor. Pe termen mediu, implementarea unor surse alternative de energie şi transformarea consumatorilor în prosumatori contribuie atât la reducerea semnificativă a costurilor finale cu utilităţile, cât la atingerea obiectivelor în materie de sustenabilitate."

În ultimii ani, au fost implementate o serie de măsuri de sprijin pentru dezvoltarea pieţei energiei regenerabile, atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice. Ele au dat un impuls considerabil pieţei instalaţiilor fotovoltaice, făcând din protecţia acestora o prioritate.

Aceste măsuri includ scheme de sprijin pentru energie verde, cote obligatorii de energie regenerabilă, scheme de finanţare pentru investiţii în energie regenerabilă, reducerea taxelor şi impozitelor pentru proiecte de energie regenerabilă etc.

Numai prin programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, au fost aprobate în anul 2022, un număr de 42100 de dosare de finanţare, prin intermediul cărora fiecare dintre solicitanţi a fost sprijinit cu suma nerambursabilă de 20.000 RON pentru a instala astfel de sisteme. Pentru 2023, aceasta sumă a crescut la 25.000 RON, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb