Schneider Electric susţine accelerarea tranziţiei energetice

G.D.
Companii / 26 ianuarie 2023

Schneider Electric susţine accelerarea tranziţiei energetice

Pe fondul creşterii preţurilor la energie, al unei crize a aprovizionării cu energie şi al schimbărilor climatice accelerate - provocări majore pentru companii, economii şi societăţi din întreaga lume - Schneider Electric a lansat un apel pentru accelerarea acţiunilor de sustenabilitate şi intensificarea investiţiilor în tehnologii vizând reducerea emisiilor de carbon şi consolidarea securităţii energetice, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, aceste provocări au dat contextul reuniunii anuale a World Economic Forum de la Davos, Elveţia, în perioada 16-20 ianuarie, la care au participat şi managementul de top al Schneider Electric.

"Crizele climatice şi energetice de astăzi sunt o realitate economică pentru un număr din ce în ce mai mare de oameni", a spus Jean- Pascal Tricoire, Preşedinte şi CEO Schneider Electric. "Nu trebuie să evităm deciziile grele. Nu putem avea prosperitate pe termen lung fără o tranziţie energetică completă. La Schneider Electric, abordarea noastră este aceasta «Digitize Strategize, Decarbonize» - companiile mari, guvernele şi societăţile trebuie să facă asta acum, pentru a-şi respecta angajamentele asumate."

Cu 38% din emisiile globale de CO2 provenind din mediul construit şi încă 32% din industrie, produsele, software-ul şi serviciile Schneider Electric în domeniile automatizării industriale şi managementului energiei ajută companiile, industriile, administratorii de clădiri şi gospodăriile să decarbonizeze şi să digitalizeze consumul lor de energie.

Schneider Electric oferă, de asemenea, perspective detaliate şi complexe asupra tendinţelor şi soluţiilor de decarbonizare, prin sondaje, cercetări şi rapoarte aprofundate compilate de Schneider Electric Sustainability Research Institute.

Un sondaj independent realizat prin implicarea a 500 de manageri de top, comandat de Schneider Electric anul trecut, a constatat că angajamentele şi investiţiile corporative în materie de sustenabilitate sunt adesea îngreunate de complexitatea decarbonizării. În medie, angajamentul financiar faţă de iniţiativele de sustenabilitate şi de decarbonizare în cadrul companiilor chestionate a fost mai mic de 2% din veniturile estimate în următorii trei ani - în ciuda faptului că astfel de investiţii sunt adesea eficiente şi rentabile, cu randamentul investiţiei adesea sub unu până la trei ani.

Respondenţii au evidenţiat alinierea părţilor interesate, bugetul, tehnologia, competenţele şi reglementările ca provocări în calea acţiunilor de sustenabilitate. Cu toate acestea, majoritatea a remarcat că automatizarea industrială îmbunătăţită şi modernizarea infrastructurii electrice vor constitui o parte cheie a planului de sustenabilitate pentru următorii trei ani, subliniază sursa citată.

Achiziţia de energie regenerabilă se numără printre iniţiativele de top urmărite în zona de furnizare, în timp ce electrificarea - o măsură cheie în zona de cerere - are scoruri scăzute în rândul priorităţilor de sustenabilitate ale organizaţiilor. Alături de electrificare, eficientizarea sporită a infrastructurii existente prin digitalizare şi automatizare va fi printre cele mai importante pârghii în următorul deceniu, fiind cel mai rapid şi mai eficient mijloc pentru multe organizaţii de a reduce emisiile.

Un alt raport recent realizat de Schneider Electric, privind potenţialul de electrificare al UE, a constatat că o orientare asupra sectoarelor în care electrificarea este şi fezabilă, şi atractivă, ar putea creşte ponderea energiei electrice în mixul energetic de la aproximativ 20% la 50%. La rândul său, ponderea gazelor naturale şi a petrolului ar scădea cu aproximativ 50%, contribuind semnificativ la îmbunătăţirea securităţii energetice. Schneider Electric oferă soluţii specifice şi practice pentru a ajuta companiile să parcurgă mai rapid şi mai eficient această tranziţie.

În cadrul World Economic Forum, Schneider Electric a evidenţiat faptul că această criză energetică europeană vine după decenii de energie sigură, disponibilă în mod fiabil şi la preţuri relativ stabile. Mulţi se confruntă pentru prima dată cu livrări de energie imprevizibile şi preţuri inaccesibile, fapt care scoate la iveală deficienţele pregătirilor pe termen lung pentru securitatea energetică, cât şi ale implementării planurilor de decarbonizare. Acest aspect, la rândul său, subliniază importanţa reevaluării întregii ecuaţii energetice, atât în ceea ce priveşte oferta (tranziţia energetică), cât şi cererea (eficienţa energetică).

"Scopul şi profiturile trebuie să se alinieze pentru a deveni motoare în lupta împotriva schimbărilor climatice", a spus Tricoire. "Avem deja tehnologia necesară pentru a preveni crizele energetice şi climatice şi pentru a oferi distribuţie şi utilizarea energiei sigure, fiabile şi sustenabile. Abordarea noastră bazată pe date, care acoperă automatizarea industrială, digitizarea şi tehnologia digital twin se combină pentru un viitor mai luminos, mai sustenabil şi mai prosper", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb