Schweighofer preia o fabrică de cherestea din Saxonia de la Grupul Klausner

Alexandru Costea
Companii / 7 august 2015

Schweighofer preia o fabrică de cherestea din Saxonia de la Grupul Klausner

Grupul austriac Schweighofer preia fabrica de cherestea din Kodersdorf, regiunea Saxonia, Germania de la Grupul Klausner, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Prin urmare, Schweighofer va extinde capacitatea sa în industria lemnului aproape de punctul de întâlnire a graniţelor dintre Germania, Polonia şi Republica Cehă.

Potrivit comunicatului, "principalele motive pentru achiziţia fabricii din Kodersdorf au fost - pe lângă locaţia optimă din punct de vedere logistic - echipamentul modern şi oportunităţile de extindere pe care le oferă platforma industrială". "Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat recent şi a fost înaintat spre aprobare autorităţilor competente statutare. Este de aşteptat ca această tranzacţie să fie încheiată la sfârşitul lunii septembrie", mai arată sursa.

Contractul privind achiziţia a fost semnat recent de ambele companii în Munich.

"Fabrica de cherestea Klausner Holz din Saxonia este echipată modern şi a fost construită acum zece ani pe o platformă ce permite spaţiu suficient pentru extindere. Aprovizionarea cu materie primă este foarte bună în regiune. Costurile de transport pot fi menţinute la un nivel foarte scăzut datorită localizării centrale şi conexiunilor de transport. Înafară de acestea, fabrica deţine o bază excelentă de clienţi şi furnizori", notează reprezentanţii grupului austriac.

Fabrica de cherestea s-a specializat în prelucrarea lemnului de răşinoase şi are o capacitate anuală de debitare de 1,2 milioane m3. Camerele de uscare sunt eficiente din punct de vedere energetic fiind alimentate cu căldură de la centrala proprie. Capacitatea anuală de rindeluire este de aproximativ 400.000 m³.

La momentul actual, în fabrică, lucrează aproximativ 250 de angajaţi. Se intenţionează extinderea afacerii pe termen mediu şi prin urmare se aşteaptă, de asemenea, creşterea numărului de angajaţi.

Contractul de vânzare-cumpărare a fost înaintat spre aprobare autorităţilor competente statutare.

S-a convenit asupra confidenţialităţii preţului de achiziţe. Este de aşteptat ca această tranzacţie să fie încheiată la sfârşitul lunii septembrie, potrivit Schweighofer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb