SCRISOARE DESCHISĂ PENTRU DACIAN CIOLOş: "Este necesară o strategie pentru îmbunătăţirea condiţiilor din centrele de plasament"

George Forcoş
Politică / 16 septembrie 2016

Vişinel Bălan, iniţiatorul proiectului Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi i-a trimis astăzi o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş, în care i-a solicitat să gândească o strategie de investiţii pentru dezvoltarea sistemului de protecţie socială şi îmbunătăţirea condiţiilor din centrele de plasament.

"Centrele de plasament sunt suprapopulate, prost dotate, iar numărul lor este insuficient în raport cu nevoile societăţii. În acest context dramatic sunt necesare o intervenţie serioasă şi investiţii importante atât în modernizarea centrelor cât şi în formarea personalului de specialitate care asigură îngrijirea acestor copii şi tineri. Reacţiile deplasate şi violente ale personalului din centre, scandalurile permanente cu privire la pericolele la care sunt expuşi aceştia justifică nevoia unei strategii coerente pentru dezvoltarea centrelor de plasament şi formarea personalului de specialitate care ar trebui să îndeplinească standarde psihologice de bază şi calităţi moral-umane minime înainte de a interacţiona cu un grup deja traumatizat şi vulnerabil", se menţionează în scrisoarea deschisă.

Documentul subliniază că statul român democratic actual are datoria şi responsabilitatea de a creşte sănătos copiii abandonaţi, de a le valorifica potenţialul şi de a le asigura un trai mai bun.

Guvernul României a adoptat, miercuri o hotărâre privind Strategia naţională "O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi" 2016-2020 şi Planul operaţional privind implementarea strategiei naţionale "O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi" 2016-2020. În acest sens, Guvernul stabileşte priorităţile României în domeniul incluziunii sociale, a educaţiei şi formării profesionale a persoanelor dizabilităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb