SE RUPE COALIŢIA? Mircea Geoană le cere pesediştilor să se gândească dacă mai vor guvernare

Cristina MihalaŞcu
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2009

Mircea Geoană: "Membrii grupului PSD aşteaptă un răspuns din partea colegilor de la PD-L."

Mircea Geoană: "Membrii grupului PSD aşteaptă un răspuns din partea colegilor de la PD-L."

Membrii grupului PSD aşteaptă un răspuns din partea colegilor de la PD-L, legat în special de acţiunile de imixtiune pe care preşedintele ţării le-a realizat în sânul Executivului, în caz contrar coaliţia are mari şanse de dis­pariţie, a declarat, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderul PSD, Mircea Geoană.

În vacanţa parlamentară, membrii grupului PSD au timp să se mai gândească dacă participarea la guvernare îi avantajea­ză electoral. "Această coaliţie nu există ca structură distinctă, nu ştim să comunicăm, suntem o masă amorfă, în care Boc comunică în numele întregului Guvern.Vom solicita, la nivelul coaliţiei, o decizie clarificatoare faţă de modul în care protocolul coaliţiei a fost respectat de ambele părţi şi faţă de modul în care suntem respectaţi de partenerii de guvernare", a declarat Geoană.

Domnia sa a susţinut că PSD nu este deranjat doar de "participarea nefirească şi contraproductivă" la ultima şedinţă de Guvern a pre­şedintelui, cât şi de "aservirea aproape completă a guvernării PSD- PDL către un terţ". Acesta a reiterat că singura măsură eficientă de a ajuta populaţia să supravieţuiască crizei este înlăturarea lui Traian Băsescu de la conducerea ţării.

"E clar că, în acest moment, domnul Băsescu este un obstacol în calea dezideratelor naţionale. Interesul naţional cere ca Traian Băsescu să nu mai fie preşedintele României, misiunea noastră depăşeşte interesul strict al unui partid politic", a explicat domnia sa.

În speranţa că nimeni nu şi-a făcut impresia greşită că actualul guvern este "Guvernul Băsescu", cu atât mai mult că PSD este parte a acestui guvern, Mircea Geoană a conchis că poate garanta exis­tenţa coaliţiei atât timp cât criza va continua, dar nu o mai poate garanta şi pe viitor.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a intervenit şi el în dis­cuţie, în contextul strategiei pentru alegerile prezidenţiale, şi a atras atenţia că sunt organizaţii PSD în care "cam bate vântul" şi că partidul ar trebui să-şi cureţe rândurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb