Sebastian Lăzăroiu: BNR a devenit un jucător în scena politică

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Politică / 17 martie 2011

Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial, a postat pe blogul său că Banca Naţională a României (BNR) a început să joace mai activ pe scena politică.

Domnia sa precizează că de multe ori, din umbră, BNR "a ţinut spatele politicienilor". Consilierul prezidenţial a adăugat că Banca Centrală a mai jonglat din curs, s-a mai jucat cu instrumentele monetare, pentru a menţine un anumit echilibru.

Sebastian Lăzăroiu a precizat: "BNR nu mai e neutră şi cred că nici nu mai poate fi neutră. A devenit un jucător nu doar în arena cursului de schimb, ci şi în arena politică.

Consilierul prezidenţial a mai precizat pe blogul său că politicienii au apelat întotdeauna la rezervorul BNR, atunci când au avut nevoie de tehnocraţi pentru a schimba imaginea guvernării.

Domnia sa a declarat: "Posibil ca, odată intraţi în arenă, tehnocraţii de la BNR să mai şi încaseze. Să vedem dacă vor fi şi buni încasatori. Pentru că în arenă pumnii se dau la grămadă".

Reacţia Băncii Naţionale

Faţă de aceste afirmaţii, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, ne-a declarat că BNR este o instituţie prea mare în ţara noastră încât să răspundă postărilor făcute de Sebastian Lăzăroiu, pe blogul său.

Preşedintele României consideră că, pentru recâştigarea încrederii "oamenilor de pe stradă", numirea unui premier tehnocrat "este o soluţie în analiză". În presă s-au tot vehiculat informaţii potrivit cărora preşedintele ar propune în locul lui Emil Boc un specialist de la Banca Naţională.

La începutul săptămânii, Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune televizată, că dacă moţiunea de cenzură nu trece, România are premier, precizând că subiectul legat de un posibil premier tehnocrat trebuie analizat şi va fi reluat "când va fi cazul" (n.r. până la închiderea ediţiei dezbaterea moţiunii nu se încheiase). "Nu plec niciodată la război fără muniţie. Cum ar fi să plec la război fără muniţie în traistă?", a răspuns preşedintele atunci când a fost întrebat dacă are o propunere pentru un eventual premier tehnocrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb