SECRETARUL AMERICAN AL APĂRĂRII: ''Afirmaţiile ministrului rus de Externe despre un posibil al Treilea Război Mondial drept foarte periculoase''

G.U.
Internaţional / 26 aprilie 2022

Sursă foto: Secretary of Defense Lloyd J. Austin III/Twitter

Sursă foto: Secretary of Defense Lloyd J. Austin III/Twitter

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a criticat sever astăzi un avertisment formulat anterior de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov cu privire la un posibil al Treilea Război Mondial în care se prefigurează şi o eventuală utilizare a armelor nucleare, relatează DPA, conform Agerpres.

"Am spus de nenumărate ori că genul ăsta de retorică este foarte periculos şi inutil. Nimeni nu vrea să vadă declanşându-se un război nuclear", a afirmat Austin la finalul unei conferinţe internaţionale privind furnizarea de arme Ucrainei, care a avut loc la baza aeriană americană din Ramstein, Germania.

"Retorica periculoasă este în mod clar inutilă. Şi ceva în care noi nu ne vom angaja", a adăugat secretarul american al apărării.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat luni Occidentul să nu subestimeze riscul ridicat al unui război nuclear în legătură cu Ucraina, spunând că NATO este considerată ca angajată "de fapt" într-un război prin procură cu Rusia, furnizând arme Kievului, potrivit Reuters.

Exprimându-se într-un lung interviu acordat televiziunii publice, şeful diplomaţiei ruse a mai declarat că miezul unui eventual acord care să pună capăt conflictului în Ucraina ar depinde în mare parte de situaţia militară pe teren.

Întrebat despre importanţa de a se evita un al Treilea Război Mondial şi comparaţia cu criza rachetelor cubaneze din 1962 - un vârf al tensiunilor între SUA şi Uniunea Sovietică - el a susţinut că Rusia face totul pentru a menţine principiul de a nu recurge la arma nucleară.

"Nu vreau să alimentez acest risc în mod artificial. Multora le-ar plăcea asta. Pericolul este grav, real. Şi noi nu trebui să-l subestimăm", a spus Serghei Lavrov.

Rusia descrie drept o "operaţiune militară specială" ofensiva sa în Ucraina, pe care Kievul şi ţările occidentale o consideră invazie.

Pronunţându-se în favoarea acţiunilor Moscovei, Lavrov a reproşat Washingtonului o lipsă de dialog. "SUA aproape au încetat orice contact pur şi simplu pentru că noi am fost obligaţi să-i apărăm pe ruşii din Ucraina", a afirmat el, reiterând unul dintre motivele Moscovei pentru a-şi justifica ofensiva.

Serghei Lavrov a denunţat de asemenea livrările occidentale de arme sofisticate, vehicule blindate şi drone performante Ucrainei, spunând că vede în aceasta o provocare destinată să prelungească conflictul mai degrabă decât să-i pună capăt.

"Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru armata rusă care acţionează în cadrul operaţiunii speciale", a declarat el.

"Depozite de stocare din vestul Ucrainei au fost vizate nu numai o dată de armata rusă. Cum se poate altfel?", a adăugat ministrul rus de externe.

"NATO, de fapt, este angajată într-un război cu Rusia printr-un intermediar şi ea îl înarmează pe acest intermediar. Aceasta înseamnă război", a declarat Lavrov, potrivit media ruse.

Serghei Lavrov a estimat de altfel că Kievul nu negociază de bună credinţă cu Moscova, adăugând că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, fost actor, ar prefera "să amuze galeria" decât să se ocupe de negocieri, conform afirmaţiilor sale, citate de Reuters.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca at fi fost o singura parte care ar dori razboiul, era deja o situatie buna. Dar americanii vor si ei sa se bata direct cu rusii, fara proxy, fara intermediari. Altfel nu ar face tot posibilul sa ii zgandare pe rusi. Cel mai rau ar fi ca Romania va fi direct afectata, iar Constanta e in prima linie a rachetelor rusesti.

    1. Sa se retraga rusii in tara lor si apoi se va vedea cat de mult doresc ceilalti razboiul.

      In doua postari anterioare am spus ca suntem in pragul celui de al treile RAZBOI MONDIAL. Pentru cine se pricepe,este clar ca noul RAZBOI MONDIAL a inceput.Le recomand celor care nu ma cred sa studieze cum a inceput al doilea RAZBOI MONDIAL declansat de HITLER prin atacarea CEHOSLOVACIEI si POLONIEI. Acum,pe post de HITLER,este PUTIN,insa cei care pun si mai mult GAZ pe FOC,sunt occidentalii. In curand,TERORISTUL PUTIN v-a fi incoltit si nu v-a pregeta sa foloseasca ARMA ATOMICA. Culmea este ca,ROMANIA,este printre primele tari vizate de TERORIST. Asa ca ,toti ANAL-istii care prevad ca TERORISTUL v-a ceda,se inseala amarnic,iar omenirea este in pragul DEZASTRULUI.!

      Corect,vor schimba doctrina si vor da o arma tactica deocamdata,si apoi,se vor trezi vitejii paliti!

      Ce este si mai de ras daca nu ar fi de plans,este faptul ca toate televiziunile din romania,sau militarizat.Fie dimineata ,pranz sau seara, pe ecranele televizoarelor,apar generali si colonei EXPIRATI care nu au luptat in nici un razboi in afara CUCERIRI POPOTELOR de lux unde serveau gustari,mancaruri si bauturi fine,in timp ce trupa se lupta cu varza,cartofii si orezul din cazane ruginite. Acesti asazisi specialisti in razboi,isi dau cu parerea despre razboiul din ucraina,de zici ca ei conduc armata lui Zelenski. Nu mai vorbim de moderatori(pana si prezentatoarele isi dau cu parerea despre razboi si mai au putin si le prezinta telespectatorilor, ce tactica,ce armament si cine v-a castiga razboiul) precum si tot felul de ANAL-isti civili care se cred cei mai mari STRATEGI militari(urmariti-l pe radu tudor) si care cu gura plina,anunta cine si cand v-a castiga razboiul din Ucraina. In tot acest timp,TERORISTUL de la Moscova,ucide cu sange rece tot mai multi civili ucrainieni cu ,distruge orasele si satele ucrainiene si v-a aduce ucraina de v-a semana cu SIRIA si IRAK,in timp ce NATO,trimite arme cat mai sofisticate dandu-i apa la moara TERORISTULUI sa ucida si mai multi ucrainieni.Cat despre negocieri cu TERORISTUL nici nu poate fi vorba,intrucat STAPANUL cel mare,doreste sa STAPANEASCA toata planeta.LUMEA,a luato razna,iar cei din occident,au lovit puternic in tarile mai sarace gen Romania,unde benzina si motorina sunt mai scumpe ca o paine mai acatarii si un kil de ulei. Nu mai vorbim de gaze si curent,de au ajuns romanii,sa faca focul ca stramosii nostrii,cu vreascuri si ce este si mai rau sa isi taie si putini pomi,din batatura chiar daca sunt fructiferi. OPRITIVA DOMNILOR ca DISTRUGETI PLANETA pentru AMBITIILEvoastre BOLNAVE. Ce este insa si mai rau,este ca TERORISTUL,v-a pune stapanire si pe MOLDOVA si TRANSNISTRIA in curand si in NEBUNIA TERORISTULUI ne v-a face si nou cadou cu ceva RACHETE, din PRIETENIE.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb