SECRETARUL GENERAL AL ANEIR În acest an, volumul exporturilor româneşti s-ar putea reduce drastic

Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 6 ianuarie 2005

Volumul exporturilor româneşti s-ar putea reduce drastic, în 2005, mulţi exportatori fiind, în prezent, aproape de faliment, ceea ce impune luarea unor decizii ferme pentru crearea unui mediu favorabil de afaceri, a declarat secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România, Mihai Ionescu.

"Nu pot fi optimist în ceea ce priveşte evoluţia exporturilor, deoarece dobînda pe piaţa creditului, fluctuaţia în salturi a monedei naţionale faţă de euro şi dolar, costurile ridicate suportate cu forţa de muncă, precum şi neacordarea fondurilor speciale pentru susţinerea exporturilor, sunt factori care îngreunează activitatea societăţilor pe piaţa externă", consideră Mihai Ionescu, citat de Rompres.

Această situaţie va fi discutată, împreună cu reprezentanţii societăţii civile şi ai patronatelor, în prima reuniune din acest an a Consiliului Naţional de Export.

"Concluziile acestei dezbateri vor fi trimise reprezentanţilor Guvernului pentru a putea lua deciziile optime remedierii situaţiei în care se află cei mai mulţi exportatori, unii foarte aproape de faliment", a precizat Ionescu.

Secretarul general al ANEIR a menţionat că acestă situaţie este generală, pentru toate domeniile economiei, inclusiv pentru lohn. Cu toate acestea, reducerea fiscalităţii şi scăderea dobînzilor bancare, în special pentru investiţii, pot redresa balanţa schimburilor comerciale ale României, aşa cum previzionează, pentru a doua parte a lui 2005, membrii ANEIR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb