Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, demisionează din funcţie la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă

J.P.
Politică / 8 decembrie 2020

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, demisionează din funcţie la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, a declarat pentru G4media.ro că va demisiona din funcţie în cursul zilei de azi.

El este unul dintre cei mai apropiaţi oameni de fostul premier Ludovic Orban, care a demisionat ieri din funcţia de premier, conform G4media.

"Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut şi m-am conformat. Nu mă cramponez de funcţie", a declarat Antonel Tănase pentru G4Media.ro.

Funcţia de Secretar General al Guvernului este esenţială pentru buna funcţionare a Guvernului. Acesta poate bloca trimiterea unor acte normative la publicare în Monitorul Oficial, ceea ce împiedică intrarea lor în vigoare (vezi aici detalii). Antonel Tănase a fost numit în funcţia de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcţia de prim-ministru. În vârstă de 48 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăţi - Istorie şi Economie - este doctor în economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la Bucureşti, arată sursa citată.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. " mi s-a cerut și m-am conformat" spune mâna dreaptă a lui Orban ! Asta înseamna că cineva l-a obligat!!! pe dl Orban să demisioneze! Nu putea fi decât Iohannis! Dar ,nu numai el,mai trebuie să fie cineva care se " impiedica " de dl Tănase! Cred că e o conspirație, dar sunt niște prosti inclusiv Iohannis, care periat de fantele Rareș Bogdan se crede un guru. În comparație cu Dancila, Iohannis e peste dar atât, adică mediocru. E mult sub Emil Constantinescu sub aspectul înțelegerii politicii !

    O panarama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb