Secretarul general al ONU a apreciat răspunsul Greciei la criza refugiaţilor

Laura Boico
Internaţional / 18 iunie 2016

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, aflat astăzi în vizită la Atena, a salutat răspunsul Greciei la criza refugiaţilor şi a cerut comunităţii internaţionale să ofere un sprijin mai mare miilor de persoane care fug de conflicte, relatează DPA, Xinhua şi AFP.

În timpul vizitei sale de două zile în Grecia pentru a evalua situaţia zecilor de mii de migranţi blocaţi în această ţară, şeful ONU a avut discuţii aseară cu preşedintele grec Prokopis Pavlopoulos şi astăzi cu premierul Alexis Tsipras, înainte de a merge pe insula Lesbos din Marea Egee, unul dintre "punctele fierbinţi" ale crizei refugiaţilor, potrivit Agerpres.

În cadrul întrevederii cu premierul grec, Ban Ki-moon a salutat "solidaritatea şi ospitalitatea remarcabile (...) de care Grecia a dat dovadă faţă de oamenii disperaţi care fug de război şi persecuţie".

Cu toate acestea, secretarul general a evitat să menţioneze condiţiile mizere în care aproape 50.000 de migranţi trăiesc în tabere pe teritoriul Greciei, notează AFP.

Potrivit presei elene, Tsipras i-ar fi cerut secretarului general al ONU ca organizaţia să-şi folosească influenţa pentru a garanta că acordul încheiat de Uniunea Europeană şi Turcia va rămâne neschimbat.

UE şi Turcia au încheiat în luna martie un acord prin care Ankara s-a angajat să stăvilească fluxul migrator, iar UE i-a promis în schimb un ajutor financiar iniţial de 3 miliarde de euro, liberalizarea regimului de vize şi deblocarea procesului de aderare a Turciei la UE, precum şi preluarea direct din Turcia a unui număr de migranţi sirieni echivalent cu cel al migranţilor returnaţi din Grecia către teritoriul turc.

Numărul migranţilor care au ajuns din Turcia în Grecia a scăzut de la o medie zilnică de 1.740 la doar 47 începând din luna mai, a anunţat săptămâna trecută Comisia Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb