Secretarul general al ONU avertizează la Davos că omenirea este ameninţată de un ''uragan de categoria 5''

V.G.
Internaţional / 18 ianuarie 2023

Secretarul general al ONU avertizează la Davos că omenirea este ameninţată de un ''uragan de categoria 5''

Într-un discurs fără menajamente în faţa liderilor politici şi economici ai planetei, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat astăzi la Davos că omenirea "priveşte în ochiul unui uragan de categoria 5", relatează dpa, potrivit Agerpres.

De pe prima scenă a Forumului Economic Mondial, Guterres a oferit o evaluare usturătoare a "stării deplorabile a lumii noastre".

"Lumea noastră este lovită de o furtună perfectă pe mai multe fronturi", a spus el, enumerând ameninţările: recesiunea globală, războiul din Ucraina, inegalităţile în creştere, criza costului vieţii, care evoluează rapid, nivelul ridicat al datoriilor ţărilor vulnerabile şi sechelele pandemiei de coronavirus.

Secretarul general al ONU a susţinut că "suntem pe cale să pierdem bătălia cu încălzirea globală şi că în fiecare săptămână are loc o nouă oroare climatică". El a arătat că angajamentul de limitare a creşterii temperaturilor pe planetă la 1,5 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale "se spulberă", iar clima se îndreaptă către o încălzire cu 2,8 grade.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Măi cad de retardat trebuie sa fii sa crezi ca poți face o planetă verde sustenabila și echitabilă când pe planetă sistemul social dominant este sistemul capitalist care e bazat pe legea junglei,profit și creștere economică cu orice preț prin exploatarea brutală a resurselor planetei, sistem bazat pe șmecherii financiare și manipularea prostimii,vezi si acest greenwashing care fac marile corporații,un sistem diabolic bazat pe inechitate socială și discriminare și as putea continua până seara,un sistem in care vreo 5 la sută din populația planetei deține un procent de 95 la sută din resursele planetei restul fraierilor lucrează pentru ei pe nimic,deci omenirea nu va rezista numai maxim câteva decenii in aceste condiții vor veni vremuri apocaliptice, Gigi de mai sus are dreptate dar nu are curajul sa spună adevărul despre cauza principala

    1. nu a existat niciodata vreo perioada in istoria omenirii organizate in societati in care majoritatea avutiilor sa nu fi fost sub controlul unei minoritati

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb