Şedinţa Birourilor Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, programată pentru ora 12:00, a fost suspendată din cauza absenţei parlamentarilor PSD, informează G4media.
BPR-urile trebuiau să stabilească ziua în care urmează să fie dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.
Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", semnată de 208 parlamentari, a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de deputatul PSD Daniel Suciu.
Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.
Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.
Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă, după asumarea răspunderii, se depune moţiune de cenzură şi aceasta este adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.
Moţiunea social-democraţilor vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
1. Cât îi mai suportam pe ăști
(mesaj trimis de Omar Bongo în data de 04.02.2020, 14:08)
Dacă după ce vor avea puteri depline în parlament și primării , liberalii nu vor trece la adoptarea de măsuri conform unor criterii stricte, pentru înlăturarea incompetenților din administrația centrală și locală și a incompetenților din propriul partid Romania va pierde orice șansă de a-și mai reveni vreodată.