Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock: Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina

A.F.
Politică / 24 decembrie 2023

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a reiterat angajamentul ţării sale de a continua să sprijine Ucraina şi a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să "distrugă" această ţară prin invazia lansată în urmă cu aproape doi ani, informează duminică dpa.

"Faptul că planul iniţial al lui Putin de a captura Kievul şi de a ucide, strămuta sau subjuga peste 40 de milioane de oameni nu a avut succes se datorează curajului incredibil al ucrainenilor care sunt hotărâţi să-şi apere ţara", a spus Baerbock pentru cotidianul Potsdamer Neusten Nachrichten într-un interviu publicat sâmbătă.

De asemenea, eşuarea acestui plan al lui Putin s-a datorat "sprijinului nostru, precum şi al multor altor ţări, care fac ceea ce este uman: ajută victima, în loc să închidă ochii la asta, ceea ce ar ajuta agresorul", a adăugat şefa diplomaţiei germane.

Actuala situaţie din teritoriile ocupate de Rusia şi locurile neprotejate din Ucraina ilustrează ce s-ar fi întâmplat cu întreaga ţară, dar şi cu state vecine precum Republica Moldova, dacă Uniunea Europeană şi cea mai mare parte a comunităţii internaţionale nu s-ar fi poziţionat în mod ferm de partea Ucrainei, a subliniat Baerbock.

"Putin atacă în mod deliberat centralele electrice, centrele de distribuţie a energiei electrice şi liniile de înaltă tensiune, pentru ca rezervele de apă să îngheţe la minus 10 grade Celsius şi oamenii să moară de sete şi de frig", a atenţionat ea.

"El vrea să distrugă Ucraina şi de aceea noi o vom sprijini atât timp cât este nevoie", a dat asigurări Annalena Baerbock.

Rusia a declanşat o invazie la scară largă împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022. După ce forţele ruse au putut iniţial să avanseze până la periferia Kievului, ucrainenii au reuşit să-i respingă şi luptele sunt concentrate acum majoritar în estul Ucrainei.

De atunci, Rusia a anexat ilegal patru teritorii ucrainene, iar contraofensiva ucraineană lansată mai devreme anul acesta bate pasul pe loc.

Germania este unul dintre principalii susţinători ai Ucrainei în acest conflict. După SUA, Berlinul este al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv de tancuri de luptă, artilerie grea şi sisteme de apărare aeriană.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dorinela a declarat in direct;

    - "munceste 550 de zile pe an,adica in fiecare zi ptr. tara" 

    - "Nu discuta cu Putin, pana dictatorul, nu-si schimba parerea cu 360 grade"

    Oare unde sunt politicienii germani,de nivelul lui Helmut Kohl  

    Nu exista nici un impas .Armatele dusmane (mai mult sau mai putin ca doara sunt frati)s-au asezat in transee si vor sta asa multa vreme .Occidentul doar coordoneaza intreaga Scena Mondiala .Razboiul din Ucraina si lupta asimetrica din Israel ,acum si apartitia unei noi Aliante ce face legea in Marile asociate cu Orientul Mijlociu .Practic O.M. este incercuit .Noul NATO din Pacific , inarmarea Germaniei si Japoniei , extinderea NATO ului European si extinderea UE, fac parte din planul UE si SUA.Se vede foarte clar ritmicitatea derularii planului si cum , fiecare natiune occidentala .Acum e rindul UE si este rindul Japoniei si Coreei de Sud sa preia impreuna cu M.B dezvoltarile de lupta in Ucraina .Dupa ce Trump este scos din joc , deja doamna Nikki Haley preia initiativa,si dupa ce noul Presedinte (este foarte posibil ca J.R.Biden dupa ce Trump pierde nominalizarea ,fie ca N.H. reuseste sa cistige fie ca Trump este oprit juridic, sa nu mai candideze ) isi preia mandatul sumele de bani promise vor inceape a se indrepta catre Ucraina asta daca nu cumva se va ajunge la o intelegere rapida intre cele doua Partide si atunci totul se petrece cu mult mai repede .Occidentul nu isi poate permite sa piarda lupta .Ar insemna ca au aruncat banii pe fereastra ceea ce nimeni nu poate crede .Planul este foarte clar si el evident depaseste intelegerea limitata a multor formatori de opinie sau a unor comentatori ce vad doar partialitatea .Multi dintre noi inca nu inteleg care a fost scopul mediatic al aparitiei contraofensivei si de o parte si de cealalta parte . Nici macar cel mai naiv indivind nu putea sa nu inteleaga imposibilitatea .O contraofensiva declansata de-a lungul a 1200 de km de granita este imposibil de pus in miscare fara a avea tot echipamentul necesar si fara a avea certitudinea posibilitatii aprovizionarii trupelor cel putin pentru jumate de an .In paralel ,Rusia (daca ar dori sa intre in contraofensiva )ar avea nevoie de protectia militara a celor 1200 de km de granita cu NATOI(nord – sud ) ceea ce evident este o iluzie .Pentru a putea proteja 2400 de km lungime si niste zeci de km adincime Rusiei iar trebui sume de bani cit doua PIB.Rusia este deja invinsa chiar daca i se va lasa lui Putin posibilitatea cuceririi Donbas si Lugansk si posibilitatea de a oferi cetatenilor rusi o anume forma a victoriei .

    1. Business MAGAZIN = "Toate datele indică un singur scenariu: Europa se îndreaptă cu paşi rapizi către recesiune. Ţara care s-a transformat în primul motor al declinului este Germania. !!!" Zona euro nu scăpa de recesiune, arată cele mai recente date. Economia a scăzut pentru al doilea trimestru la rând, scrie Bloomberg.

      Aste e, inarmarea si sprijinul Ucrainei costa prea mult. 

      Fostul consilier al lui Zelenski, Olekszij Aresztovics,vineri a declarat ziaristei 

      Julija Latinyina : "In Ucraina nu se mai gasesc oameni care sa lupte ptr. acest 

      proiect nationalist,iar 30 - 70 % din soldatii de pe front nu vor sa lupte si  

      cauta metode de a dezerta. 

      Iar Antti Hakkanen ministrul apararii din Finlanda, a declarat ziarului 

      Politica : "Rusia este capabil de a purta acest razboi in Ucraina ani de zile,  

      iar tarile occidentale au supraestimat capacitatile lor economice si militare 

      in acest conflict cu Rusia.

    daca bucovina si gurile dunarii revin la romanica dupa distrugere, sustin! si asa ucraina e un stat artificial. doamne ajuta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb