Şeful ANAF, audiat în Parlament pe problemele de la "Steaua Română"

(A.G.R.)
Ziarul BURSA #Politică / 18 martie 2009

Şeful ANAF, audiat în Parlament pe problemele de la "Steaua Română"

Societatea riscă falimentul din cauză că Ministerul Finanţelor nu i-a returnat TVA-ul aferent din august 2007

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost audiat, ieri, la Comisia economică a Senatului, pentru clarificarea situaţiei rafinăriei "Steaua Română", de la Câmpina, care riscă falimentul din cauza faptului că Ministerul Finanţelor nu i-a returnat întreprinderii TVA aferent începând cu august 2007.

În urma discuţiilor din forul senatorial, s-a convenit ca juriştii rafinăriei şi cei ai ANAF să identifice împreună o soluţie privind TVA, până la termenul de depunere a contestaţiei de către rafinărie la ANAF, în acest caz, informează Agerpres.

Vicepreşedintele Comisiei senatoriale economice, Dorel Borza, a explicat: "Am încercat să menţinem o soluţie favorabilă pentru Câmpina, în disputa lor cu ANAF. Concluzia este că juriştii rafinăriei şi cei ai ANAF trebuie să găsească o soluţie comună, pentru că s-a ajuns în instanţă. Rafinăria are probleme de finanţare. Săptămâna asta au ei tema să găsească o soluţie. Există un termen, până pe 24 martie, de depunere a unei contestaţii de către cei de la rafinărie la ANAF. Până atunci, trebuie să găsească o formă de depunere a contestaţiei, după aceea mai vedem".

Senatorul social democrat a arătat că, în acest moment, justiţia a dat dreptate rafinăriei în litigiul cu ANAF, privind returnarea de TVA, însă Autoritatea a atacat hotărârea la instanţa superioară, iar până la o soluţie judecătorească finală rafinăria de la Câmpina ar putea falimenta, din cauza problemelor financiare cauzate de nereturnarea de TVA.

Dorel Borza a declarat: "Pur şi simplu este vorba de finanţare. Ei sunt în justiţie cu problema, iar procesul poate fi tergiversat".

Şeful ANAF a fost chemat la comisie, după ce, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii rafinăriei "Steaua Română" s-au plâns forului senatorial în legătură cu nereturnarea TVA.

La data de 4 martie 2009, ANAF a informat că statul va achita eşalonat datoriile din rambursări de TVA către rafinăria "Steaua Română", dacă justiţia va da câştig de cauză acestei companii.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat: "Dacă statul are obligaţii către rafinărie, acestea vor fi plătite, însă atât timp cât vorbim de sume aflate în litigiu, lăsăm justiţia să se pronunţe. Toţi contribuabilii sunt egali în faţa legii. Dacă justiţia va da câştig de cauză, se va plăti eşalonat, până se vor stinge toate datoriile către rafinărie".

Societatea "Steaua Română" a contestat raportul de inspecţie fiscală şi decizia de impunere întocmite de către ANAF.

Prin sentinţa civilă nr. 256/04.12.2008 pronunţată de către Curtea de Apel Ploieşti a fost anulat raportul de inspecţie fiscală şi decizia de impunere, iar Curtea a dispus obligarea ANAF la restituirea sumei de 12,102 milioane lei.

Sentinţa civilă nu poate fi pusă însă în aplicare, nefiind irevocabilă, iar ANAF a formulat recurs împotriva acesteia, pe 12 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb