ŞEFUL GUVERNULUI, EMIL BOC:  Coaliţia de guvernare nu a fost o bucurie nici pentru PD-L, nici pentru PSD

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 mai 2009

Coaliţia de guvernare nu a fost o bucurie nici pentru PD-L, nici pentru PSD

Coaliţia de guvernare nu a fost o bucurie, din punct de vedere politic, nici pentru PD-L, nici pentru PSD, a declarat ieri, la postul public de radio, premierul Emil Boc.

Declaraţia vine în contextul în care preşedintelue ţării, Traian Băsescu, a afirmat că este dezamăgit de soluţia politică pe care a găsit-o în luna decembrie a anului trecut privind formula de guvernare PSD - PD-L.

Emil Boc a declarat: ""Nu a fost o bucurie nici pentru PSD, nici pentru PD-L realizarea coaliţiei şi mă refer la o bucurie din punct de vedere politic. Am fost practic adversari în campanie. Fiecare dintre cele două partide şi-a dorit să guverneze singur ţara. Asta este situaţia politică în care am ajuns. Am pus înaintea priorităţilor şi ambiţiilor noastre politice interesul românilor de a trece prin această perioadă dificilă cu un Guvern care să asigure stabilitatea ţării. Dacă am fi avut majoritatea, am fi guvernat singuri. Asta ne-au dat românii, asta avem"".

Boc a amintit că primul-ministru este garantul aplicării în Guvern a parteneriatului încheiat între cele două formaţiuni.

Întrebat despre posibilitatea de a nu rămâne întregul mandat la Palatul Victoria, premierul a răspuns că PD-L a semnat un parteneriat pentru patru ani.

Emil Boc a explicat: ""Noi am semnat un parteneriat pentru patru ani. Voi fi la Guvern atât timp cât ne vom respecta angajamentele, iar angajamentul nostru este pentru patru ani, potrivit Parteneriatului pentru România"".

Amintim că preşedintele Traian Băsescu, prezent, luni seară, la Ambasada României de la Paris, a declarat că prin soluţia politică găsită în luna decembrie a anului trecut s-a dezamăgit şi pe sine însuşi, dar a ales acea variantă deoarece nu a dorit ca ţara să intre într-o situaţie de instabilitate.

PSD reacţionează

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, consideră că afirmaţia şefului statului potrivit căreia s-a dezamăgit şi pe sine însuşi prin formula de guvernare adoptată în decembrie 2008 are ca efect crearea unei atmosfere de instabilitate politică.

"Cred că, din punct de vedere al declaraţiilor unui şef de stat, acest lucru creează o instabilitate politică şi cred că face parte dintr-o strategie pe care domnia sa doreşte să o pună la punct, legată şi de alte zvonuri pe care le-a lansat în ultima perioadă", a declarat Mircea Geoană.

Liderul social-democrat a susţinut că declaraţia lui Băsescu este, mai degrabă, "de natură conjuncturală" şi a afirmat că, la ora actuală, sunt probleme mult mai importante de luat în discuţie, cum este cazul crizei economice cu care se confruntă România.

Proiecte de 900 de milioane de euro din fonduri europene

Guvernul a aprobat contracte de finanţare pe proiecte europene, în domeniul agriculturii, în valoare de 900 de milioane de euro, a anunţat premierul Emil Boc. Premierul a explicat: ""În acest moment, avem semnate contracte de finanţare pe contracte europene în valoare de 900 de milioane de euro. De asemenea, din 22 decembrie 2008 până în prezent, am aprobat proiecte în valoare de un miliard de euro". Potrivit acestuia, cele mai multe proiecte semnate sunt pe programul operaţional regional şi pe programul operaţional sectorial - creşterea competitivităţii economice. Primul-ministru a menţionat că, în cadrul programului operaţional regional, există diferenţe majore între unele regiuni ale ţării în materia absorbţiei fondurilor comunitare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb