ŞEFUL INTESA SANPAOLO: Europa are nevoie de o integrare politică

Elena Voinea
Internaţional / 28 iulie 2012

Europa are nevoie de o integrare politică

Europa ar trebui să se îndrepte către o integrare politică ca să pună capăt crizei datoriilor suverane, prin luarea unor măsuri mai agresive şi accelerarea realizării unui calendar, a declarat Enrico Tommaso Cucchiani, director general al Intesa Sanpaolo SpA, potrivit Bloomberg.

Domnia sa a precizat: "Trebuie să ne îndreptăm către o integrare fiscală şi financiară şi cred că soluţia finală este integrarea politică. Din păcate, politicienii sunt puţin reticenţi. Direcţia generală este clară, iar Mario Dragi (n.r. preşedintele Băncii Centrale Europene) a dat indicaţii precise".

Şeful Intesa Sanpaolo SpA susţine o posibilă uniune bancară, ca un pas important al integrării.

"Îngrijorările privind zona euro şi Italia sunt exagerate şi nu ar trebui să uităm că avem un gevurn care a realizat, în şapte luni, progrese majore, pe mai multe planuri", a adăugat domnia sa.

Intesa Sanpaolo SpA este una dintre cele 13 bănci care au fost retrogradate, săptămâna trecută, de către agenţia de evaluare financiară Moody's. Ratingul băncii a coborât la "Baa2".

Banca italiană a obţinut, în primul trimestru, un profit de 804 milioane de euro, în creştere cu 22%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Trebuie o reglementare draconica a institutiilor bancare si a celor financiare in general, acolo e raul cel mai mare, d-acolo a pornit criza...

    1. Nu ! Trebuie rupta odata pisica!

      Trebuie sa ne hotaram ce vrem : o Uniune a Statelor Europene (USE), care sa aiba aceleasi legi si reglementari, inclusiv o constitutie comuna si moneda euro, sau sa ne vedem fiecare de treaba noastra, cu moneda proprie si fiscalitate adecvata fiecarei economii in parte, cu moneda proprie.  

      Din pacate, in Europa nu sunt politicieni, dar mai ales, nici economisti, in stare sa ne explice avantajele si dezavantajele acestor alternative, care sa aiba curajul sa supuna unui referendum popular (asta da, referendum!), care sa decida calea de urmat.

      mai depinde si de alegatori sa faca efortul de a vrea sa inteleaga si sa caute explicatiile, nu doar sa astepte s ale primeasca mura in gura. nu sunt in stare sau nu vor? asta e, o sa aiba soarta pe care o merita. cat despre referendumuri, sa nu uitam ca primul referendum din istorie a cerut sa se aleaga intre Iisus si Barabas. cum s-a ales, stim. asta da, intelepciune populara.

      De fapt, nu se stie pe cine au ales, pentru ca pe Barabas il mai chema si Isus, iar Barabas inseamna "Fiul Omului".

      Ah, am uitat sa-ti zic: se spune ca Isus Barabas era fiul lui Isus si ca Isus era zelot, ca si "tilharul" de Barabas, cum era si Petru si evident, Iuda Sicarul (sau Iscariotul), ceea ce inseamna "zelot".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb