Europa ar trebui să se îndrepte către o integrare politică ca să pună capăt crizei datoriilor suverane, prin luarea unor măsuri mai agresive şi accelerarea realizării unui calendar, a declarat Enrico Tommaso Cucchiani, director general al Intesa Sanpaolo SpA, potrivit Bloomberg.
Domnia sa a precizat: "Trebuie să ne îndreptăm către o integrare fiscală şi financiară şi cred că soluţia finală este integrarea politică. Din păcate, politicienii sunt puţin reticenţi. Direcţia generală este clară, iar Mario Dragi (n.r. preşedintele Băncii Centrale Europene) a dat indicaţii precise".
Şeful Intesa Sanpaolo SpA susţine o posibilă uniune bancară, ca un pas important al integrării.
"Îngrijorările privind zona euro şi Italia sunt exagerate şi nu ar trebui să uităm că avem un gevurn care a realizat, în şapte luni, progrese majore, pe mai multe planuri", a adăugat domnia sa.
Intesa Sanpaolo SpA este una dintre cele 13 bănci care au fost retrogradate, săptămâna trecută, de către agenţia de evaluare financiară Moody's. Ratingul băncii a coborât la "Baa2".
Banca italiană a obţinut, în primul trimestru, un profit de 804 milioane de euro, în creştere cu 22%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Dan Coe în data de 28.07.2012, 09:27)
Trebuie o reglementare draconica a institutiilor bancare si a celor financiare in general, acolo e raul cel mai mare, d-acolo a pornit criza...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.07.2012, 12:08)
Nu ! Trebuie rupta odata pisica!
Trebuie sa ne hotaram ce vrem : o Uniune a Statelor Europene (USE), care sa aiba aceleasi legi si reglementari, inclusiv o constitutie comuna si moneda euro, sau sa ne vedem fiecare de treaba noastra, cu moneda proprie si fiscalitate adecvata fiecarei economii in parte, cu moneda proprie.
Din pacate, in Europa nu sunt politicieni, dar mai ales, nici economisti, in stare sa ne explice avantajele si dezavantajele acestor alternative, care sa aiba curajul sa supuna unui referendum popular (asta da, referendum!), care sa decida calea de urmat.
1.2. mai depinde (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de alex în data de 28.07.2012, 14:35)
mai depinde si de alegatori sa faca efortul de a vrea sa inteleaga si sa caute explicatiile, nu doar sa astepte s ale primeasca mura in gura. nu sunt in stare sau nu vor? asta e, o sa aiba soarta pe care o merita. cat despre referendumuri, sa nu uitam ca primul referendum din istorie a cerut sa se aleaga intre Iisus si Barabas. cum s-a ales, stim. asta da, intelepciune populara.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.07.2012, 23:18)
De fapt, nu se stie pe cine au ales, pentru ca pe Barabas il mai chema si Isus, iar Barabas inseamna "Fiul Omului".
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.07.2012, 23:23)
Ah, am uitat sa-ti zic: se spune ca Isus Barabas era fiul lui Isus si ca Isus era zelot, ca si "tilharul" de Barabas, cum era si Petru si evident, Iuda Sicarul (sau Iscariotul), ceea ce inseamna "zelot".