Şeful "Mitsubishi" infirmă zvonurile privind deschiderea unei fabrici de motoare în România

Andrei Stan
Companii #Auto / 7 martie 2017

Şeful "Mitsubishi" infirmă zvonurile privind deschiderea unei fabrici de motoare în România

Osamu Masuko, CEO "Mitsubishi", a negat zvonurile apărute recent pe surse guvernamentale la nivel local cum că grupul nipon intenţionează să investească 200 milioane de euro într-o uzină de motoare în regiune.

"Nu avem astfel de planuri", a spus Masuko, întrebat despre subiect la Salonul Auto de la Geneva, informează Hotnews.ro.

"Mitsubishi" a devenit anul trecut membru al alianţei "Renault-Nissan", însă CEO-ul Carlos Ghosn spune că nu vom vedea un "Mitsubishi Logan" sau "Mitsubishi Duster", chiar dacă diverse lucruri vor fi puse la comun în cadrul alianţei.

Recent au apărut informaţii cum că "Mitsubishi" vrea să investească în regiune 200 milioane de euro într-o uzină de motoare şi că ţara noastră, pentru care ar fi luate în calcul două locuri, în Timiş şi Prahova, este în luptă cu Slovacia şi Ungaria. Preşedintele "Mitsubishi" a negat aceste zvonuri astăzi, la Salonul Auto de la Geneva, spunând că nu există astfel de planuri.

"Mitsubishi" a intrat anul trecut în alianţa "Renault-Nissan" după ce "Nissan" a cumpărat 34% din acţiunile "Mitsubishi", devenind cel mai important acţionar al companiei. Acum, alianţa "Renault-Nissan-Mitsubishi: produce 9,9 milioane de vehicule/an.

La o întâlnire cu presă internaţională, Carlos Ghosn, cel care conduce alianţa "Renault-Nissan", a fost întrebat dacă "Mitsubishi" va avea acces la platforma pe care sunt construite modelele "Dacia". El a răspuns că în niciun caz nu vom vedea un "Mitsubishi Duster" sau un "Mitsubishi Logan", precizând că ia în calcul existenţa unui "Mitsubishi Lancer" pe una dintre platformele alianţei, ceea ce "reprezintă ceva cu totul diferit".

Designul "Mitsubishi" se va păstra, la fel şi tehnologiile, însă diverse lucruri vor fi comune în cadrul alianţei. "Astăzi, după 17 ani de colaborare între Renault şi Nissan, maşinile Renault sunt foarte diferite de cele ale Nissan şi nu avem nicio canibalizare semnificative între ele", a spus Ghosn. Acesta a subliniat că "Mitsubishi" nu va lansa modele asemănătoare cu cele ale "Renault" sau cu "Mitsubishi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb