Şeful VW: Statele Unite continuă să fie o piaţă de bază pentru companie

Ioana Dogaru
Companii / 11 ianuarie 2016

Statele Unite continuă să fie o piaţă de bază pentru Volkswagen, iar grupul menţine planurile de investiţii în regiune, a declarat directorul general Matthias Mueller, care şi-a cerut şi scuze în legătură cu scandalul emisiilor, înaintea unor întâlniri majore cu oficiali guvernamentali americani, transmitre Bloomberg.

"Suntem hotărâţi să îndreptăm lucrurile. Ştim că ne-am dezamăgit clienţii, autorităţile guvernamentale şi publicul în general. Ne cerem scuze pentru ce n-a mers bine la Volkwagen", a spus Mueller la Detroit, relatează Bloomberg.

Cel mai mare producător auto european se află în mijlocul unor discuţii complexe cu reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului din Statele Unite, pentru eliminarea neregulilor identificate la aproximativ 480.000 de automobile diesel cu motoare de 2 litri, potrivit sursei citate.

Autoritatea americană de reglementare a anunţat săptămâna trecută că discuţiile cu VW au dus la progrese acceptabile, aminteşte Agerpres.

Departamentul de Justiţie a dat în judecată Volkwagen, săptămâna trecută, precizează Bloomber

În trimestrul trei al anului trecut, VW a alocat 6,7 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor rechemărilor în service a automobilelor diesel prevăzute cu softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Mueller se va întâlni joi, la Washington, cu şefa Agenţiei de Protecţie a Mediului, Gina McCarthy, pentru a găsi o soluţie. Prezenţa la Detroit şi întâlnirile de la Washinton fac parte din prima vizită în SUA a lui Mueller în calitate de director general al Volkswagen.

Mueller a reiterat totodată că grupul VW va adăuga în gamă 20 de modele noi electrice şi hibride, până în 2020.

VW investeşte circa 900 de milioane de dolari pentru fabricarea unui nou SUV de dimensiuni medii la fabrica din Chattanooga, Tennessee, care să corespundă mai bine gustului cumpărătorilor americani, informează Bloomberg.

Acţiunile VW sunt în urcare cu 2%, la 117,4 euro pe unitate, la bursa din Frankfurt. Grupul a pierdut aproape 15 miliarde de euro din capitalizarea de piaţă, de la izbucnirea scandalului, în septembrie 2015, precizează sursa citată.

Vânzările globale ale mărcii VW au scăzut în 2015 cu 4,8%, la 5,8 milioane de vehicule, primul declin din ultimii 11 ani. În decembrie, livrările au coborât cu 7,9%.

La nivel de grup, vânzările globale au scăzut sub nivelul de 10 milioane de automobile, atins anul trecut, pe fondul încetinirii pieţei auto chineze şi a scandalului emisiilor. Livrările au fost afectate şi de pieţele din Brazilia şi Rusia, informează Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb