SelfPay România: Peste 10.000 de Staţii de Plată în operare şi 200.000 de utilizatori ai aplicaţiei SelfPay Now

T.B.
Companii / 2 octombrie 2023

Adrian Badea, CEO SelfPay

Adrian Badea, CEO SelfPay

Compania SelfPay anunţă rezultate financiare excelente pentru primul semestru al acestui an, se arată într-un comunicat al SelfPay, remis redacţiei. Astfel, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 86 milioane lei, cu 24% mai mult decât rezultatul aferent primelor şase luni ale lui 2022 (respectiv 70 milioane lei), în vreme ce profitul net a urcat cu 488%, la 4,7 milioane lei.

În intervalul de referinţă, în reţeaua SelfPay au fost efectuate cu 25% mai multe tranzacţii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la un volum al plăţilor cu 29% mai mare, se mai arată în comunicat. Aceste rezultate reflectă investiţiile în extinderea teritorială a reţelei de Staţii de Plată, care a ajuns aproape de pragul de 10.000 de unităţi, cu 22% mai multe decât la finalul lunii iunie 2022. Şi în acest an, SelfPay a continuat investiţiile în extinderea reţelei de terminale deţinute şi operate în nume propriu, informează sursa citată.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri a SelfPay, aceasta a crescut cu circa 24%, ca urmare a strategiei de diversificare şi dezvoltare a portofoliului de servicii oferite utilizatorilor Staţiilor de Plată, nu mai puţin de 260 de servicii fiindu-le astăzi accesibile acestora, potrivit comunicatului.

EBITDA generată de businessul principal, Staţiile de Plată din România, a fost de 12,9 mil. lei în primele şase luni din 2023, în creştere cu 108% faţă de rezultatul de 6.2 mil. lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite compania.

Dezvoltarea şi consolidarea la nivel local sunt completate de lansarea pe pieţe din afara ţării precum Irlanda şi Franţa (în 2022), care vor fi urmate şi de alte ţări din regiune, precizează SelfPay.

Primul semestru marchează şi o creştere semnificativă a numărului utilizatorilor din România ai aplicaţiei mobile SelfPay Now, care oferă funcţia de Cash Deposit, unică în Europa. Această funcţie unică le permite utilizatorilor să îşi alimenteze cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la o agenţie bancară sau bancomat. La 16 luni de la lansare, aplicaţia a depăşit pragul de 200.000 de utilizatori, potrivit comunicatului.

"Rezultatele obţinute până în prezent şi progresele înregistrate în proiectele aflate în derulare ne întăresc convingerea că anul 2023 va continua să fie marcat de o creştere substanţială a afacerii noastre, reflectată în mod evident în rezultatele financiare. Misiunea noastră principală rămâne concentrată pe dezvoltarea software-ului pentru procesarea plăţilor şi democratizarea serviciilor financiare prin reţeaua noastră de Staţii de Plată şi prin aplicaţia mobilă. Putem spune cu mândrie că prin intermediul sistemului SelfPay, un produs 100% românesc, oferim astăzi publicului peste 260 de servicii, inclusiv unul în premieră la nivel european, adaptate atât nevoilor persoanelor cu acces limitat la serviciile bancare din România, cât şi nevoilor generaţiei actuale de nativi digitali", spune Adrian Badea, CEO SelfPay, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb