SEMINAR AECM Aurel Şaramet, FNGCIMM: Există soluţii pentru a creşte dinamica finanţării IMM

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 11 iunie 2012

Aurel Şaramet, FNGCIMM: Există soluţii pentru a creşte dinamica finanţării IMM

Chiar şi în condiţiile economice dificile din aceas­tă perioadă, există soluţii pentru a putea creşte dinamica finanţării pentru IMM- uri, a declarat, vineri, Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), la Conferinţa Internaţională Anuală a Asociaţiei Europene a Societăţilor de Garantare Mutuală (AECM).

Domnia sa a adăugat: "De fapt, putem vorbi despre o rezervă uriaşă de creştere pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Fireşte că şi statul trebuie să susţină cu mai multă forţă capitalizarea instituţiilor care preiau, prin garantare şi contragarantare, riscurile la care sunt expuse instituţiile bancare - ris­curi pe care băncile în general nu vor să şi le asume".

Întreprinderile mici şi mijlocii, dacă ar fi mai îndrăzneţe în actualul context economic şi şi-ar asuma mai multe riscuri, ar putea genera o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) cu 1,5-2%, a spus domnul Şaramet.

Preşedintele FNGCIMM a spus: "Cred că toţi membrii Asociaţiei Europene a Societăţilor de Garantare avem la îndemână instrumentele necesare creditării, fiind nevoie doar de o mai bună cunoaştere a lor".

Acesta a adăugat, totodată, că din 2013 ne putem aştepta la o revenire a Programului "Prima Casă", precizând însă că la această oră este vorba doar de părerea sa personală pe acest subiect, nefiind stabilite lucruri concrete cu autorităţile statului.

Preşedintele FNGCIMM a amintit, totodată, că în această ultimă perioadă schemele de garantare şi-au dovedit nu doar utilitatea, ci şi efectele sociale de garantare a locurilor de muncă - problemă cu care se confruntă nu numai Europa, ci şi întreaga lume.

Lucian Isar: Riscurile asumate de investitori, reduse prin dezvoltarea activităţii instituţiilor de garantare

Dezvoltarea activităţii instituţiilor de garantare are multiple avantaje, unul dintre acestea fiind reducerea riscurilor asumate de investitori, a declarat vineri, la Conferinţa Internaţională Anuală a Asociaţiei Europene a Societăţilor de Garantare Mutuală (AECM), Lucian Isar (foto), ministrul delegat pentru mediul de afaceri în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

"Sunt sigur că fondurile de garantare din România vor avea parte de provocări în perioada următoare, mai ales din cauza contextului economic actual. La nivelul MECMA, preocuparea principală o constituie susţinerea relansării economice, fiind lansaţi deja opt mari poli de creştere care pot prezenta interes atât pentru investitorii români cât şi pentru cei străini. Actualul program de guvernare se bazează pe susţinerea activităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, iar în ceea ce priveşte sectoarele cheie ale economiei, domeniul energiei este unul prioritar", a afirmat Lucian Isar.

Acesta a precizat, totodată, că ministerul pe care îl reprezintă apreciază rolul deosebit de important al Fondului de Garantare a Creditelor, atât la momentul actual, cât şi în perioada următoare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb