SENAT Corlăţean a propus constituirea unei comisii parlamentare privind migraţia

Adina Lateş
Politică / 2 martie 2016

Senatorul PSD Titus Corlăţean a propus, astăzi, în plen, constituirea unei comisii parlamentare privind migraţia, refugiaţii, azilanţii, arătând că migraţia va fi tema principală pentru mult timp în Uniunea Europeană, iar Legislativul României are "un deficit de expertiză foarte serios" în acest domeniu.

"Fac această declaraţie ca preşedinte al Comisiei parlamentare pentru aderare la spaţiul Schengen. La 16 septembrie am transmis Birourilor permanente ale celor două Camere o notă în care informam şi atrăgeam atenţia conducerii Parlamentului asupra faptului că suntem printre puţinele parlamente din UE, dacă nu singurul, care nu are în structura de organizare o comisie parlamentară permanentă care să trateze problemele de migraţie, refugiaţi, azilanţi", a declarat Corlăţean, potrivit Agerpres.

El a precizat că Parlamentul României nu numai că nu are o comisie specializată privind migraţia, iar alte structuri europene au, dar are şi un deficit de expertiză în domeniu.

"Trec peste practica europeană, Adunarea Parlamentară a Comisiei Europene, Parlamentul European, care au astfel de comisii privind migraţia, refugiaţii, dar spun acest lucru în contextul în care ştim că tema principală pentru foarte mult timp de acum înainte va fi gestionarea acestui subiect. Din păcate, Parlamentul României nu numai că nu are o comisie pentru migraţie specializată, permanentă, dar are un deficit de expertiză foarte serios. Acest lucru în contextul în care săptămânal primim o avalanşă de documente de la Comisia Europeană, proiecte de directivă, de regulament, documente de consultare în care o serie de alte comisii - de afaceri europene, de administraţie, Schengen - se pronunţă, dar nu avem o comisie care să fie pe fond competentă, mai ales că este un subiect de primă importanţă pentru UE", a spus Corlăţean.

El a făcut un apel la liderii grupurilor parlamentare să ia în considerare această propunere de înfiinţare a unei comisii permanente privind migraţia, adăugând că "realmente Parlamentul lipseşte în procesul de luare a deciziei în plan intern şi în analiză".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb