Senatori americani, suspectaţi de insider trading legat de pandemia de coronavirus

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 martie 2020

Senatori americani, suspectaţi de insider trading legat de pandemia de coronavirus

Presa americană scrie că aceştia au vândut acţiuni înainte să se prăbuşească bursele, având informaţii confidenţiale privind severitatea coronavirus, care nu au fost aduse la cunoştinţa publicului

Mai mulţi senatori din SUA sunt sus­pectaţi că s-au folosit de informaţii cu caracter confidenţial legate de pandemia de coronavirus, vânzând acţiuni în luna februarie, înainte să se prăbuşească bursele, în condiţiile în care nu au avertizat publicul despre pericolul pe care îl prezintă virusul, scrie The Guardian.

Conform ProPublica, Richard Burr, senator republican de Carolina de Nord, care primea zilnic informaţii des­pre coronavirus, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de Informaţii din Senatul SUA, "a vândut un procent semnificativ din acţiunile sale, renunţând la deţineri cuprinse între 628.000 şi 1,72 milioane de dolari cu o săptămână înainte de prăbuşirea bursei americane".

Şi, în vreme ce în public insista că guvernul este capabil să gestioneze epidemia, în interiorul Senatului avertiza că virusul este "mult mai agresiv în transmitere decât orice am văzut în istoria recentă", potrivit surselor menţionate.

Totodată, conform Daily Beast, Kelly Loeffler, senator republican de Georgia, a vândut, înainte de căderea pieţelor, un volum substanţial de acţi­uni ale societăţii de telemuncă Citrix Systems Inc.

Confom presei, şi alţi senatori au înstrăinat titluri în aceeaşi perioadă, dar dovezile tranzacţiilor acestora în baza informaţiilor privilegiate sunt mai puţin clare decât în celelalte cazuri.

Burr, Loeffler şi alţi senatori din SUA au negat orice infracţiune, fără să ofere, însă, explicaţii convingătoare pentru vânzările în cauză.

Dacă cei amintiţi au realizat tranzacţii în baza informaţiilor privilegiate, ceea ce au făcut a fost, probabil, ilegal - conform Legii acţiunilor (Stock Act), împotriva căreia a votat Burr, scrie The Guardian, amintind că acest act normativ interzice ca parlamentarii să realizeze tranzacţii în baza informaţiior care nu sunt publice, deşi definiţia a ceea ce nu este public nu este întotdeauna clară. Burr spune că, în cazul tranzacţiilor sale, s-a bazat exclusiv pe informaţii publice.

Dar chiar dacă acest lucru este adevărat, faptul că Burr a avut motive să suspecteze că dezastrul va fi mai rău decât a lăsat public să se înţeleagă, reprezintă o trădare profundă a celor care l-au ales, conform sursei citate, care precizează că senatorul ar trebui să-şi piardă în întregime încrederea pe care o are în rândul publicului său, deoarece este clar că a ales să câştige bani într-un moment în care ar fi trebuit să le spună americanilor adevărul.

Presa din SUA scrie că, indiferent dacă Burr va fi supus sau nu acuzării, el ar trebui să demisioneze din Congres.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Citisem articolul in The Guardian acum cateva zile. Mai sunt cativa.Uitati-va cine e sotul lui Loeffler:

    The three other senators known to have sold off substantial holdings just before the market dropped were Kelly Loeffler of Georgia, whose husband is the chairman of the New York Stock Exchange (NYSE), Democrat Dianne Feinstein, of California, and Republican Jim Inhofe, of Oklahoma. 

    Asemenea personaje sunt gretoase. 

    1. Din acelasi articol.

      Studies in 2004 and 2011 showed members of the House and Senate’ stocks outperformed the market by 6% annually and 12% annually, respectively. Under Barack Obama, Congress passed a law to prevent members fr om using inside information to profit, but critics say those measures are riddled with loopholes. 

      Cine e interesat, articolul se numeste "Republican senator urged to quit after report he sold stocks before Covid-19 market plunge" si a aparut in data de 20 martie in The Guardian. E mai amplu decat sinteza de aici  

      Ii rog frumos pe respectivii senatori sa-mi comunice cand intra la cumparare.

    Numai la noi nu...Toti sunt curati dupa ce au facut praf BVB!

    1. La noi a mai coborat si pe vremea psd la 6800 si a revenit in 4-5 luni, asta e stire acum cand descoperim ca se face si la case mai mari

      Daca la case mai mari se face, la noi e prapad...

      Daca la case mai mari se face, la noi e prapad...

    Dac-as face pentru-o zi politica

    Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte 

    Dac-as fi pentru-o zi parlamentar 

    V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde. 

    ..............prin ani 90 cineva tot incerca sa ne spuna

    prin versuri, ce grija au de noi parlamentari 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb