Senatorii resping cererea preşedintelui de reexaminare a Legii pensiilor

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 11 noiembrie 2010

Senatorii resping cererea preşedintelui de reexaminare a Legii pensiilor

Solicitarea preşedintelui nu a întrunit numărul suficient de voturi din partea senatorilor Dezbaterea continuă la Camera Deputaţilor

Senatorii au respins, ieri, cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a Legii pensiilor.

Solicitarea şefului statului nu a întrunit numărul suficient de voturi favorabile, de 69, pentru reexaminarea legii organice votând doar 57 de senatori, iar alţi 49 împotriva.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, la finele votului, că "această respingere va merge la Camera Deputaţilor".

După anunţarea rezultatului votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a ironizat, potrivit Mediafax, lipsa de mobilizare a senatorilor PDL: "Constatăm că majoritatea nu mai e majoritate. Nu se poate exprima".

La rândul său, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a apreciat că respingerea cererii de reexaminare a Legii pensiilor arată că puterea nu mai are majoritate în Senat: "Cei din arcul guvernamental, care trebuiau să asigure votul astăzi (n.r.- miercuri) nu au putut să facă lucrul acesta. E îndreptăţită şi această opoziţie că nu mai există de fapt o majoritate solidă care să îşi susţină cauza. Cererea de reexaminare a fost respinsă şi se confirmă că legea aprobată la Camera Deputaţilor prin fraudă nu putea să meargă mai departe".

În schimb, liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a declarat că Legea pensiilor nu ar fi putut fi modificată de senatori nici chiar dacă cererea de reexaminare ar fi fost adoptată.

Rădulescu a susţinut că pentru modificarea Legii pensiilor opoziţia ar fi avut nevoie de 69 de voturi favorabile, pentru a adopta raportul Comisiei de muncă, prin care s-au formulat aproape o sută de amendamente la lege.

Cristian Rădulescu a declarat: "Procedura de la Senat a fost în întregime vicioasă, în sensul că s-a modificat abordarea constituţională a unei cereri de reexaminare. Preşedintele a trimis o singură chestiune, legată de vârsta de pensionare de 63 de ani la femei, or să adaugi la treaba asta încă 95 de amendamente care modifică structura întregii legi a pensiilor este totalmente neconstituţional".

Raportul Comisiei de Muncă, respins şi el

Totodată, senatorii au respins şi raportul de admitere a cererii de reexaminare propus plenului de către Comisia pentru muncă.

Raportul conţinea aproape o sută de modificări la Legea pensiilor, toate fiind respinse concomitent cu votul asupra documentului.

Înaintea respingerii raportului, senatorii acceptaseră amendamentul formulat de senatorii Toni Greblă (PSD) şi Cristian Rădulescu (PDL), care stabilea că vârsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani şi de 65 de ani pentru bărbaţi, aşa cum solicitase şi şeful statului.

Totuşi, la votul final pe raportul Comisiei pentru muncă, raport care conţinea amendamente care priveau şi alte articole decât cel invocat în cererea de reexaminare, senatorii puterii au votat împotrivă.

Ilie Sârbu, PSD: "Nu mai există de fapt o majoritate solidă care să îşi susţină cauza"

Puiu Haşotti, PNL: "Majoritatea nu se poate exprima"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb