Senatorii resping proiectul legislativ de eliminare a pensiilor speciale

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 28 octombrie 2009

Senatorii au respins, ieri, proiectul legislativ privind eliminarea pensiilor speciale. Membrii comisiei de resort au revenit, în plen, cu un raport suplimentar în care îşi menţineau punctul de vedere nefavorabil adoptării proiectului legislativ.

Potrivit Agerpres, preşedintele comisiei pentru muncă, senatorul PD-L, Cristian Rădulescu, a arătat că iniţiativa este "extrem de generoa-să, însă formulată prea concis, în sensul că, începând cu 1 iulie 2009, toate pensiile vor fi calculate conform Legii 19/2000", nefiind suficient, deoarece nu există trimiteri precise la toate categoriile pe care legea doreşte să le abordeze.

Proiectul a fost dezbătut în urmă cu o săptămână, când a stârnit discuţii politice aprinse, care au culminat cu propunerea senatorului UDMR Gunther Tiberiu ca "premierul demis" Emil Boc să fie declarat persona non grata de către Parlament.

Potrivit unei sinteze a discuţiilor, realizată de preşedintele de şedinţă, liberalul Teodor Meleşcanu, discuţiile au vizat "percepţia din exterior a activităţii Parlamentului", iar "raportul de respingere, propus din vicii de tehnică legislativă, nu se doreşte să fie interpretat ca o manieră în care senatorii se ascund în spatele unor chichiţe juridice pentru a menţine pensiile neruşinate pentru senatori şi deputaţi".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "...au culminat cu propunerea senatorului UDMR Gunther Tiberiu ca "premierul demis" Emil Boc să fie declarat persona non grata de către Parlament...." Deci ce ziceati ca este Parlamemtul ? "Institutia simbol al democratiei ?!!!" Auziti la individul asta cu ce propunere vine ! Cel care are o alta parere decat a lui sa fie declarat persoana "non grata ".. dar nu asta este grav ,ci faptul ca individul inca nu a fost scos in suturi din Parlament, ASA ne trebuie !

    Atentie ! alesii nostrii, platitii din banii nostrii, nu accepta sa le fie reduse privilegiile, dar acuza guvernul Boc II si pe Presedintele tarii pentru toate relele ce suntem obligati sa le suportam. 

    Bine a zis Basescu: SISTEM TICALOSIT iar cei ce il compun nu pot avea alt nume decat TICALOSII.

    Asa ca, grija pe cine votati ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb