Senatul a aprobat Legea de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Ziarul BURSA #Politică / 30 noiembrie 2011

Senatul a adoptat, ieri, Legea de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare de iarnă, proiectul fiind aprobat în varianta propusă de Executiv. Proiectul a fost adoptat cu 56 de voturi "pentru", 47 de voturi "împotrivă" şi şapte abţineri.

Astfel, Guvernul va putea ca în această perioadă să emită ordonanţe în domeniile - Finanţe publice şi economie, Transporturi şi infrastructură, Educaţie şi cercetare şi Comunicaţii.

Senatorii din Comisia juridică propuseseră plenului un raport de adoptare cu amendamente, prin care erau eliminate dintre domeniile propuse de Executiv pe cel al Educaţiei.

De asemenea, membrii comisiei solicitau, prin raport, eliminarea prevederii potrivit căreia Guvernul va putea să emită ordonanţe pentru modificarea unor acte normative din domeniul instituţiilor de credit şi pentru completarea legislaţiei în domeniul privatizării societăţilor comerciale (finanţe publice şi economie).

Din textul propus de Executiv mai fusese eliminată prevederea care stabileşte că se va reglementa prin ordonanţă asigurarea condiţiilor de finanţare a activităţilor legate de organizarea şi desfăşurarea proceselor de privatizare derulate de Ministerul Transporturilor şi Infrastruturii.

Toate aceste propuneri nu au fost însuşite de majoritatea senatorilor, raportul Comisiei juridice fiind respins cu 85 de voturi "împotrivă", nouă voturi "pentru" şi şapte abţineri, informează Mediafax.

Potrivit reglementărilor în vigoare, ordonanţele emise de Executiv în vacanţă vor fi înaintate, pentru aprobare, Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la reluarea lucrărilor Legislativului în prima sesiune ordinară a anului 2012.

După vot, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă (PSD), a criticat votul dat de reprezentanţii puterii, el subliniind că Executivul nu poate să modifice legi cu caracter organic prin adoptarea unor ordonanţe, aşa cum se propune prin proiect. "Guvernul trebuie să înţeleagă că există limite", a subliniat aceasta. Senatul este prima Cameră sesizată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb