Senatul SUA l-a achitat pe preşedintele Donald Trump

C.B.
Politică / 6 februarie 2020

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a fost achitat, miercuri, în procesul pentru demitere care a avut loc în Senat, fiind salvat de colegii săi republicani care s-au mobilizat pentru a-l proteja cu nouă luni înainte de a cere Americii puternic divizate să îi acorde un al doilea mandat la Casa Albă, transmite Reuters.

Omul de afaceri devenit politician, în vărstă de 73 de ani, a supravieţuit celui d-eal treilea proces de destituire a unui preşedinte din istoria Statelor Unite, la fel ca alţi doi preşedinţi, în cel mai întunecat capitol al preşedinţiei sale.

Trump va intra într-un sezon al alegerilor care promite să polarizeze şi mai mult ţara.

Preşedintele a fost achitat pentru ambele capete de acuze aduse de democraţii majoritari în Camera Reprezentanţilor pe 18 decembrie, voturile fiind cu mult sub majoritatea de două treimi necesară în Senat pentru înlăturarea sa din funcţie, conform Constituţiei SUA.

Senatul a votat cu 52 de voturi la 48 în favoarea achiziţii pentru acuzaţia de abuz de putere, legată de solicitarea adusă Ucrainei pentru investigarea rivalului său politic, democratul Joe Biden, care doreşte nominalizarea din partea partidului său drept candidat în alegerile prezidenţiale. Trump a mai fost acuzat că a blocat un ajutor militar de aproape 400 de milioane de dolari destinat Ucrainei, pentru a obine investigarea lui Biden şi a fiului acestui.

Niciun democrat nu a votat în favoarea achitării.

Senatul a mai votat cu 53 de voturi şa 47 pentru achitarea lui Trump pentru acuzaţia de obstrucţionare a Congresului, pentru blocarea martorilor şi a documentelor cerute de Cameră.

Condamnarea lui Trump pentru unul dintre capetele de acuzare l-ar fi propulsat pe vicepreşedintele Mike Pence, un alt republican, în funcţia de preşedinte.

Senatorul republican Mitt Romney s-a alăturat restului senatorilor republicani, votând achitarea preşedintelui pentru acuzaţia de obstrucţionare. Niciun democrat nu a votat pentru achitare.

Pentru ambele acuzaţii, senatorii au votat unul câte unul, prezidaţi de şeful Justiţiei SUA John Roberts.

managerul de campanie al lui Trump, Brad Parscale, într-un comunicat. "Preşedintele Trump a fost răzbunat în totalitate, iar acum este timpul să revenim să ne ocupăm de poporul american" .

Liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, şi alţi republicani au limitat procesul, respingând audierea de martori sau de dovezi noi.

Democraţii au afirmat că procesul este o ruşine şi o muşamalizare. Trump a calificat procesul de destituire drept o tentativă de puci şi o încercare a democraţilor de a anula victoria sa în alegerile din 2016.

Pe parcursul procesului, Trump şi aliaţii săi republicani au continuat să atace integritatea lui Biden. Rămâne de văzut care vor fi daunele politice produse.

În primul scrutin statal pentru nominalizarea drept candidat democrat la preşedinţie, Biden s-a plasat pe un dezamăgitor loc patru în Iowa, potrivit rezultatelor incomplete ale votului organizat luni. Biden l-a acuzat pe Trump de "minciuni, defăimare, distorsiuni şi jigniri".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acum iar o să înceapă cu gura mare.A mai fost un pic de liniște.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb