Senatul SUA respinge proiectul de înăsprire a verificării politicii Fed

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 ianuarie 2016

Senatul SUA respinge proiectul de înăsprire a verificării politicii Fed

Senatul SUA a blocat, săptămâna aceasta, proiectul de lege care prevedea un audit mai dur al Rezervei Federale a SUA (Fed - banca centrală), respingând încercarea lui Rand Paul, candidat republican la alegerile prezidenţiale din 2016, de a acorda congresmenilor mai multe atribuţii de supraveghere a deciziilor Fed privind ratele dobânzilor, transmite AP, conform Agerpres.

Proiectul senatorului Rand Paul prevedea ca Agenţia care se ocupă de investigaţii şi audit (GAO) să verifice politica monetară a Fed şi să facă recomandări congresmenilor privind modul de rezolvare a problemelor observate.

Congresul, Casa Albă şi oficialii Trezoreriei SUA sunt în mod tradiţional atenţi să evite punerea sub semnul întrebării a independenţei Fed în stabilirea politicii monetare, iar actuala legislaţie blochează posibilitatea ca GAO să revizuiască modul în care este realizată politica monetară.

"Niciunde în afară de Washington DC nu găseşti o instituţie cu atât de multe atribuţii care nu sunt verificate", a afirmat Rand Paul.

Casa Albă şi oficialii Fed se opun proiectului înaintat de senatorul republican. Săptămâna trecută, preşedintele Fed, Janet Yellen, le-a scris senatorilor, avertizându-i că legislaţia "va submina independenţa Rezervei Federale a SUA şi va duce, probabil, la o sporire a temerilor privind inflaţia şi ratele dobânzilor pe piaţă".

Cei care sprijină legislaţia susţin că Fed a menţinut în mod artificial rata dobânzii la un nivel scăzut, fiind afectaţi cei care economisesc bani. Totodată, spun aceştia, Fed a alimentat, astfel, boom-urile de pe pieţele financiare şi imobiliare.

Conform actualelor reglementări, declaraţiile financiare ale Fed sunt verificate anual de o firmă independentă de contabilitate şi GAO are autoritatea să verifice acţiunile Fed privind supervizarea şi reglementarea bancară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb