Septembrie 2012 - primul termen de judecată între UTI şi "Oracle"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 mai 2011

Primul termen de judecată în procesul UTI-"Oracle" a fost stabilit pentru luna septembrie 2012, după cum ne-au spus reprezentanţii UTI. Potrivit acestora, între timp, contractul semnat de cele două companii cu cinci ani în urmă, în baza căruia "Oracle" urma să livreze către UTI un sistem complet IT, se află în desfăşurare.

UTI a acţionat în judecată compania "Oracle", la începutul anului în curs, din cauză că aceasta din urmă nu a livrat la timp întregul sistem comandat de UTI şi pentru că părţile din sistem finalizate până acum sunt defectuoase.

"Ne-am dat sema că este absolut iluzoriu să ne bazăm pe serviciile lor şi, în paralel, ne-am făcut o echipă proprie de implementatori. Am angajat specialişti care au început să lucreze la anumite proiecte ce ar fi trebuit să fie terminate de < Oracle >. După ce că, dintre componentele livrate, sunt doar câteva care funcţionează, şi acelea s-au blocat, iar sistemul nu a mers timp de o săptămână. Au spus că-l vor rezolva cei din America şi, până la urmă, l-au rezolvat oamenii angajaţi de UTI", ne-a precizat, recent, Tiberiu Urdăreanu, preşedintele UTI, în cadrul unui interviu.

Nerespectarea contractului de către "Oracle" a condus la amânarea listării la bursă a grupului UTI cu circa 2-3 ani, ne-a mai spus domnia sa, adăugând: "Prin acţiunea în justiţie nu ne îndreptăm neapărat spre daune, ci vrem ca < Oracle > să livreze ce are de livrat". Valoarea prejudiciilor este greu de estimat, opinează domnul Urdăreanu, întrucât cele mai mari dintre acestea sunt indirecte: "Cum pot eu să cuantific acum care ar fi paguba că ne amânăm listarea la bursă cu doi ani?"

Despre conflictul dintre UTI şi "Oracle", Tiberiu Urdăreanu ne-a mai spus: "Noi nu am dat în judecată < Oracle > din senin. A fost un proces anterior de un an de zile. Ei au încălcat termenele contractuale şi le-au întârziat mai mult de un an. În toamna lui 2010, sesizând că orice încercare a noastră de a stabili noi termene eşuează şi că niciun termen stabilit nu se respectă, le-am făcut o notificare oficială, realizându-se etapa de reconciliere. Au fost mai multe rânduri de discuţii, s-a încheiat un act oficial prin care ei şi-au asumat ca până în decembrie 2010 să rezolve toate restanţele, acel termen a trecut şi restanţele nu s-au rezolvat, iar noi i-am acţionat în judecată".

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb