"Rusia vrea să-i elibereze pe ucraineni de opresiune"

SERGHEI LAVROV: "Rusia vrea să-i elibereze pe ucraineni de opresiune"

G.B
Politică #Adevărul - prima victimă / 25 februarie 2022

Serghei Lavrov

Serghei Lavrov

Moscova-AFP(prin Agerpres)-25 februarie 2022: Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a susţinut astăzi că obiectivul invaziei ruse în Ucraina este să-i "elibereze" pe ucraineni "de opresiune", lăsând să se înţeleagă că Moscova intenţionează să răstoarne actuala putere ucraineană.

"Preşedintele (rus Vladimir) Putin a luat decizia acestei operaţiuni militare speciale de demilitarizare şi de denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberaţi de această opresiune, ucrainenii să poată să-şi aleagă liberi viitorul", a spus el în cursul unei întâlniri cu responsabili separatişti proruşi din estul Ucrainei.

Şeful diplomaţiei ruse a profitat vineri de întâlnirea cu oficiali ai autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, a căror independenţă a fost recunoscută luni de Rusia, pentru a lansa din nou acuzaţii la adresa Occidentului şi a Kievului.

"Occidentul apără regimul ucrainean şi închide ochii la crimele de război comise de Kiev împotriva civililor, tocmai acţiunile ucrainene şi occidentale au aruncat Ucraina într-o tragedie", a spus Lavrov la întâlnirea cu aşa-numitul "ministru de externe" al autoproclamatei republici Lugansk, Vladislav Deinego, şi "prim-adjunctul ministrului de externe" al republicii Doneţk, Serghei Peresada, la Moscova, potrivit Vzgliad şi RIA Novosti.

La discuţiile cu Deinego şi Peresada, ministrul rus urma să discute problema deschiderii reciproce de ambasade, a relatat publicaţia Vzgliad (pro-Kremlin), care citează un comunicat al Ministerului de Externe rus.

În acelaşi timp, liderii separatişti susţinuţi de Moscova se aşteaptă ca miliţiile lor să se apropie în curând de graniţele regiunilor Lugansk şi Doneţk, au relatat vineri agenţii de presă ruse, citate de Reuters.

Separatiştii - a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova la începutul acestei săptămâni înainte de lansarea invaziei pe scară largă în Ucraina - controlează în prezent doar o treime din Doneţk şi Lugansk, restul teritoriului aflându-se sub controlul Kievului.

"Rusia a recunoscut Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk în graniţele regiunilor Doneţk şi Lugansk pe când făceau parte din Ucraina", a declarat Vladimir Putin la 22 februarie, potrivit BBC în limba rusă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aceeasi melodie folosita in Iugoslavia, Irak, Siria si restul.

    Aia de rup acum granitele sunt nazistii care fug din Ucraina?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb