SERGHEI LAVROV: "Suntem gata să discutăm despre un schimb de prizonieri"

V.G.
Internaţional / 5 august 2022

"Suntem gata să discutăm despre un schimb de prizonieri"

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, aa declarat, vineri, că ţara sa este gata să discute cu Washington-ul despre un schimb de prizonieri, în contextul în care în urmă cu o zi baschetbalista Brittney Griner a fost condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare, relatează News.ro.

"Suntem gata să discutăm acest subiect, însă în cadrul canalului convenit de preşedinţii Putin şi Biden", a spus Lavrov. "Dacă americanii decid să recurgă încă o dată la diplomaţia publică... asta este treaba lor şi chiar aş spune că este problema lor", a adăugat oficialul rus.

Kremlinul a avertizat anterior SUA cu privire la apelarea la "diplomaţie la megafon" în cazul Griner, precizând că această metodă doar ar afecta eforturile de asigurare a unui eventual schimb.

Sentinţa lui Griner, calificată de Joe Biden drept inacceptabilă, ar putea deschide calea unui schimb de prizonieri care să îi includă pe sportivă şi pe un traficant rus de arme.

Statele Unite au făcut deja ceea ce secretarul de stat Antony Blinken a descris ca fiind "o ofertă substanţială" pentru a asigura eliberarea americanilor încarceraţi în Rusia, inclusiv eliberarea lui Griner şi a fostului puşcaş marin Paul Whelan.

Griner, dublă campioană olimpică şi star WNBA, a fost arestată la 17 februarie, pe aeroportul din Moscova, în bagajele sale găsindu-se cartuşe de vaping cu ulei de haşiş. Griner, care avea reţetă pentru canabis medical în SUA din cauza unor dureri cronice, a spus că a greşit punând din greşeală în bagaj cartuşele de vaping când se grăbea să nu piardă avionul. Ea a pledat vinovat, însă a insistat asupraa faptului că nu a intenţionat că încalce legile din Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb