Serghei Lavrov va face o vizită de două zile în Coreea de Nord

A.F.
Internaţional / 18 octombrie 2023

Serghei Lavrov va face o vizită de două zile în Coreea de Nord

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va sosi azi la Phenian pentru întâlniri considerate ca pregătind terenul pentru o vizită a preşedintelui Vladimir Putin, care a intensificat cooperarea cu Coreea de Nord, izolată politic, transmite Reuters.

Vizita de două zile a lui Lavrov are loc la o lună după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut o călătorie rară în Rusia, în timpul căreia l-a invitat pe Putin la Phenian şi a discutat despre cooperarea militară, inclusiv cu privire la programul de sateliţi al Coreei de Nord şi la războiul din Ucraina.

Lavrov va informa pe nord-coreeni cu privire la rezultatele vizitei lui Putin în China, precum şi discuta despre invitaţia permanentă de a vizita Phenianul.

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, a calificat marţi relaţiile dintre Coreea de Nord şi Rusia drept "îngrijorătoare", după ce Casa Albă a declarat săptămâna trecută că Phenianul a furnizat recent arme Rusiei.

Un număr tot mai mare de rapoarte ale guvernului american şi ale cercetătorilor occidentali au documentat, cu ajutorul imaginilor din satelit, ceea ce ei spun că sunt transporturi de arme nord-coreene către Rusia pentru a fi folosite în războiul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ieri că acuzaţiile occidentale nu se bazează pe dovezi.

Luni, Royal United Services Institute, cu sediul în Marea Britanie, a publicat zeci de imagini comerciale de satelit de înaltă rezoluţie care, potrivit organizaţiei, arată că două nave ruseşti cu conexiuni la reţelele de logistică militară ale ţării au făcut mai multe călătorii în Coreea de Nord.

Cele două nave au mutat mai multe sute de containere către şi dinspre un port din Coreea de Nord începând cu luna august.

Deşi recunoaşte că a fost imposibil să confirme conţinutul acestora, raportul a afirmat că containere de aceeaşi dimensiune şi culoare au fost văzute ulterior fiind livrate la o instalaţie de depozitare a muniţiilor ruseşti recent extinsă în apropierea graniţei cu Ucraina.

Coreea de Nord este puternic sancţionată din cauza programelor sale de arme nucleare şi de rachete balistice, iar rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU - aprobate la vremea respectivă cu sprijinul Rusiei - interzic cooperarea cu Phenianul în domeniul militar, precum şi într-o serie de alte domenii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Democratiile se unesc. :))))

    Vor si rusii sa vada cum mor de foame nord coreeni de rand, sa aplice si ei in gulag (Russia). 

    1. Rusia este clar mai putin violenta decat "democratia" de mucava numita SUA, cel mai criminal stat de pe planeta de dupa WW2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb