SERVICIILE DE INFORMAŢII MILITARE UCRAINENE: Vladimir Putin ar fi amânat de trei ori invadarea Ucrainei

V.G.
Internaţional / 20 decembrie 2022

Vladimir Putin ar fi amânat de trei ori invadarea Ucrainei

Preşedintele rus, Vladimir Putin a amânat invazia planificată de Rusia a Ucrainei de trei ori, după ce s-a consultat cu Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Forţelor Armate Ruse şi cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, potrivit lui Vadim Skibiţki, şef adjunct al agenţiei de informaţii militare a Ucrainei, relatează Kyiv Independent, potrivit Hotnews.ro.

Skibiţki a declarat că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei l-a îndemnat pe Gherasimov să avanseze cu invazia şi că Rusia a investit o cantitate semnificativă de resurse în pregătirea sa.

"Conform informaţiilor noastre, pentru a treia oară ofensiva a fost amânată la mijlocul lunii februarie", a spus el.

Skibiţki a adăugat că unităţile militare ruse implicate în invazia planificată au fost aprovizionate cu alimente, muniţie şi combustibil doar pentru trei zile, indicând că Rusia ar fi subestimat serios situaţia.

Potrivit numeroaselor analize şi investigaţii independente, decizia Rusiei de a invada Ucraina a fost luată de Vladimir Putin într-un nivel ridicat de izolare faţă de toată lumea, cu excepţia celor mai apropiaţi confidenţi personali ai săi, un factor văzut ca un motiv cheie pentru eşecurile timpurii ale ofensivei de la Kiev.

În 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, Putin sperând ca războiul să dureze doar câteva zile, însă au trecut 10 luni, iar victoria Rusiei nu pare aproape.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat, în cele din urmă, în septembrie, mobilizarea parţială a populaţiei ruse, inclusiv chemarea rezerviştilor militari în serviciu activ şi o creştere a producţiei de arme, în timp ce Rusia pierde din terenul invadat parţial de la începutul ofensivei, iar armata se confruntă cu lipsuri majore de arme, pregătire şi hrană.

Pe de altă parte, ​şeful forţelor armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, spunea săptămâna trecută că Rusia va încerca din nou să captureze Kievul, după ce atacul său anterior a fost respins la începutul acestui an.

Într-un interviu acordat The Economist, generalul Valeri Zalujnîi a spus că încearcă să se pregătească deoarece, crede el, forţele ruse vor încerca încă o dată să cucerească oraşul Kiev, posibil în februarie sau martie.

Întrebat despre mobilizarea Rusiei a 300.000 de rezervişti şi foşti soldaţi, el a spus că aceasta a funcţionat.

"S-ar putea să nu fie atât de bine echipate, dar încă reprezintă o problemă pentru noi. Estimăm că au o rezervă de 1,2 milioane până la 1,5 milioane de oameni. Ruşii pregătesc aproximativ 200.000 de trupe noi. Nu mă îndoiesc că vor încerca din nou să cucerească Kievul", a spus Zalijnîi, potrivit The Guardian.

"Nu este adevărat că problemele lor sunt atât de îngrozitoare încât aceşti oameni nu vor lupta. Ei vor. Un ţar le spune să meargă la război, iar ei merg la război", a subliniat generalul ucrainean.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E nehotarat Putinica, l-au incurcat prietenii cu petrecerile lor si a trebuit sa se puna la coada, dupa interesele, Chinei, Indiei si Turciei.

    Si acum e nehotarat, sa atace Moldova, sa nu o atace.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb