SIBEX Activitate modestă atât pe piaţa futures, cât şi pe ATS

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 octombrie 2015

O nouă şedinţă în care segmentul spot este mai activ decât segmentul futures se contura la Sibex în şedinţa de la mijlocul săptămânii. Cu toate acetea, nici tranzacţiile cu acţiuni nu "rupeau gura târgului", cifrele rezultate fiind destul de modeste. Conform datelor de la ora 17.30 (cu 30 de minute înainte de închiderea acestui segment)(2), se înregistrau schimburi cu 1157 de acţiuni Rofep S.A. Bucureşti. Simbolul RFEP staţiona la un preţ de 0,38 de lei/acţiune.

Nici piaţa derivatelor nu deborda la capitolul interes ci, din contră, bifa o nouă zi foarte slabă, cu numai 10 contracte încheiate în aproape opt ore de tranzacţionare! Pentru simbolul DEDJIA 15L (scadenţa decembrie 2015) se înregistrau 8 contracte, iar evoluţia cotaţiei era una descendentă faţă de "start of day price"(1)(17.632 puncte). Astfel, preţul futures de la Sibiu al indicelui american cobora cu 66 de puncte, valorând 17.566 de puncte, Raportat la cotaţia de la închiderea de marţi, se consemna însă o depreciere de 71 de puncte. Şi la NYSE datele culese la o oră de la deschidere indicau aprecieri pentru indicii reprezentativi. "Stabilirea unei direcţii clare de evoluţie a Dow Jones este destul de dificilă acum, în contextul în care este de aşteptat ca Banca Centrală Americană să menţină neschimbată dobânda de referinţă şi probabil va întâmpina dificultăţi în a-i convinge pe investitorii sceptici că va acţiona până la finalul anului pentru modificarea acesteia", a declarat un broker.

Pentru simbolul EUUSR 15L care urmăreşte evoluţia parităţii dintre cele mai cunoscute monede din lume (n.a. - euro şi dolarul), pe scadenţa decembrie 2015, se consemnau doar 2 contracte. Faţă de preţul referinţă pentru deschiderea şedinţei, stabilit de ATHEXClear la 1,1073 USD, euro se afla în creştere cu 0,09%, la nivelul de 1,1083 USD. Faţă de cotaţia de la închiderea zilei precedente, moneda europeană câştiga 0,16%.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

(2)Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb