În prima şedinţă din august, lichiditatea pieţei futures administrată de Sibex a fost una mai bună decât media zilnică înregistrată în iulie (n.a. - 1023 de contracte). Mai exact, sesiunea de vineri s-a încheiat cu un total de 1377 contracte cu o valoare echivalentă de 21,35 milioane de lei.
Direcţia descendentă urmată de cotaţia futures a indicelui Dow Jones a continuat, vânzătorii rotunjindu-şi câştigurile după ce valoarea indicelui a închis la 16.430 de puncte, în scădere cu 90 de puncte. Valul puternic de speculaţii pe derivatul ce urmăreşte preţul Dow Jones a făcut ca acest produs să fie lider detaşat în topul zilei, cu peste 82% din volumul şedinţei, prin cele 1132 de contracte încheiate pe scadenţa septembrie. Evoluţia "roşie" a fost condusă de piaţa americană, care a reacţionat negativ, mai ales în sectorul producţiei de mărfuri, la un raport care a indicat că, luna trecută, în China, producţia a crescut mai puţin decât era aşteptat.
O lichiditate în nota obişnuită s-a consemnat şi pe segmentul valutar, unde s-au înregistrat 117 contracte pe perechea euro/dolar, scadenţa septembrie. După mai multe şedinţe de depreciere, euro a revenit în teritoriu pozitiv, apreciindu-se faţă de moneda americană. Astfel, pentru termenul precizat, moneda comună a crescut cu 0,36%, la 1,3434 USD. Şi pentru scadenţa din iarnă (n.r. - decembrie) cotaţia futures a euro a crescut, dar cu 0,26%, la 1,34250 USD. Volumul a fost de 10 contracte. Aprecierea euro vine după ce, pe plan extern, dolarul s-a depreciat atât faţă de yen, cât şi de euro, ca efect al faptului că angajatorii din SUA au creat mai puţine locuri de muncă decât au indicat estimările, situaţie ce a temperat, cel puţin momentan, speculaţiile că FED va ridica ritmul de creştere a ratei de dobândă pentru anul viitor.
În zona futures pe mărfuri, derivatul care urmăreşte cotaţia barilului de petrol de tip Light Sweet Crude a atras 30 de contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia aurului negru a fost estimată la 97,60 USD, după o scădere de 1,10%. Aurul a fost speculat prin 17 contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa august, cotaţia unciei apreciindu-se cu 11,1 dolari, la 1294,5 dolari.