SIBEX Cotaţia acţiunii Sibex a crescut cu aproape 11%

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iulie 2013

La Sibex, după şase şedinţe consecutive fără tranzacţii pe segmentul spot, investitorii şi-au reamintit vineri de existenţa acestuia, luând în vizor chiar titlurile operatorului. A rezultat un număr de 152.530 de acţiuni transferate din două tranzacţii. Cotaţia SBX a crescut puternic, cu aproape 11%, şi a închis la 0,61 lei/titlu. În pofida creşterii, preţul unei acţiuni a bursei sibiene este în continuare unul mic, mult sub valoarea nominală de un leu /acţiune.

Pe piaţa spot, şedinţa de vineri, 26 iulie, s-a încheiat cu un volum de 1166 contracte şi o valoare de 14,5 milioane de lei. De-a lungul săptămânii trecute, jucătorii futures au încheiat 9157 de contracte, perioada 22-26 iulie fiind cea mai bună din luna curentă.

Participanţii şi-au menţinut şi vineri predilecţia pentru speculaţiile pe preţul futures al Dow Jones. Cu 774 de contracte pe scadenţa septembrie, simbolul DEDJIA_RON era cel mai lichid. Preţul a evoluat atât în teritoriul negativ cât şi pozitiv, pe un culoar generos de 173 de puncte. Cotaţia indicelui pe termenul menţionat a închis totuşi în urcare, dar cu numai 11 puncte, la 15.500 de puncte. Închiderea pozitivă s-a datorat influenţei de pe piaţa americană unde, în ultima parte a şedinţei de tranzacţionare de vineri, indicii au "şters" scăderile şi au intrat pe plus.

Derivatul pe aur cu simbolul SIBGOLD a fost preferat la Sibiu pentru 184 de contracte pe scadenţa august. Acest volum l-a plasat pe locul secund în topul sesiunii, după criteriul numărului de contracte. Cotaţia unciei a scăzut cu 14,2 USD, şi a închis la 1317 dolari. Pe acelaşi segment al derivatelor pe mărfuri au mai fost încheiate 28 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa septembrie. Cotaţia barilului de petrol a scăzut cu 0,72% la un nivel de 104,7 dolari.

Perechea euro/dolar a atras, vineri, 116 de contracte pe scadenţa septembrie. La închidere euro se deprecia cu doar cu 0,04 %, la o cotaţie de 1,3280 USD.

În sectorul derivatelor pe acţiuni a fost linişte, speculatorii ignorând majoritatea simbolurilor. Au fost realizate, totuşi, 27 de contracte DESIF5 pe scadenţa septembrie. Cotaţia unei acţiuni SIF Oltenia a fost estimată la 1,46 lei, în staţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb