SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones coboară spre pragul de 18.000 de puncte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 martie 2015

Un total de 25 de contracte cu o valoare de 365.768 de lei reţinea statistica după jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii de pe piaţa Sibex, care continua pe aceeaşi linie a rezultatelor dezamăgitoare. Totuşi, volumul era unul peste totalul din toată sesiunea anterioară, fapt care dădea uşoare speranţe pentru înregistrarea unui rezultat ceva mai consistent, poate chiar o zi cu peste 100 de contracte, cum s-a mai întâmplat rareori în acest an, pe fondul unei evoluţii interesante a cotaţiilor în partea a doua a zilei.

Cele 25 de contracte înregistrate proveneau din tranzacţiile pe simbolurile DEDJIA, OILSC şi EUUSR, toate pe scadenţa din luna în curs (n.r. - scadenţa martie).

Conform datelor de la ora 17:40, pentru derivatul pe indicele Dow Jones, numărul contractelor realizate pe scadenţa martie era de 17. Cotaţia simbolului DEDJIA 15C valora 18.032 de puncte, în coborâre cu 189 de puncte faţă de "start of day price" (18.221 puncte) şi cu 144 de puncte comparativ cu închiderea de marţi. Numărul poziţiilor deschise era de 71. Coborârea către pragul de 18.000 de puncte era justificată şi de evoluţia de pe piaţa din SUA, unde se înregistrau cele mai ample deprecieri din mai mult de o lună, sectorul industrial conducând retragerea la scară largă a preţurilor, după ce indicii reprezentativi au atins recorduri în şedinţa de luni 2 martie.

Raportat la simbolul OILSC 15C, care defineşte derivatul pe preţul petrolului de tip Light Sweet Crude pe scadenţa martie, se înregistrau 5 contracte. Cotaţia înregistrată la jumătatea sesiunii de miercuri indica o evoluţie pozitivă. Mai exact, preţul se situa la 50,85 de dolari/baril, în plus cu 0,29 USD faţă de preţul special pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare calculat de ATHEXClear la 50,56 USD.

Pentru derivatul pe cursul de schimb euro/dolar, numărul contractelor realizate pe scadenţa martie era de numai 3. Euro era estimat la 1,1125 dolari, în coborâre cu 0,51% faţă de "start of day price" (1,1182 USD) şi cu aproximativ 0,60% comparativ cu închiderea de marţi.

După ce a fost tranzacţionat pentru prima dată în acest an în şedinţa de marţi, simbolul GOLD 15D care urmăreşte evoluţia aurului pe scadenţa aprilie 2015 nu atrăgea niciun contract după aproape 8 ore de la deschiderea şedinţei de miercuri.

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat confom datelor din piaţa Sibex de la ora 17:40

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb