SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones se menţinea pe plus

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 octombrie 2014

După primele şapte ore ale şedinţei de marţi, speculaţiile cu contracte futures de pe piaţa Sibex evoluau într-un ritm bun, şansele ca şi în cea a doua zi a săptămânii lichiditatea să fie una consistentă fiind destul de mari. La ora 17.00 se înregistrau 1761 de contracte iar valoarea tranzacţiilor era de peste 25 de milioane lei. Din volumul menţionat 374 de contracte se datorau închiderilor de la scadenţa noiembrie pe simbolul DEOIL_LSC. "Şansele ca lichiditatea să se ducă la un nivel comparabil sau chiar mai bun cu ceea ce a oferit piaţa săptămâna trecută sunt destul de mari, în condiţiile în care evoluţia Dow Jones a fost în ultima vreme extrem de schimbătoare. Acum avem creşteri dar situaţia se poate schimba oricând, orice ştire, orice detaliu fiind luat în considerare de investitori", crede un broker.

DEDJIA_RON continua să fie cel mai tranzacţionat produs, la mare distanţă de restul simbolurilor disponibile şi totaliza 1275 de contracte pe scadenţa decembrie. La ora 17.00 cotaţia de la Sibex a indicelui creştea cu 58 de puncte la 16.385 de puncte. Pe piaţa americană de la New-York indicii reprezentativi creşteau pentru a patra zi la rând în condiţiile în care investitorii speculau că Banca Centrală Europeană va impulsiona stimularea economică şi după ce companii reprezentative cum ar fi Apple Inc. sau Travelers Cos. au raportat câştiguri.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de numai 58 pe scadenţa decembrie. Euro înregistra o pierdere de 0,55% faţă de dolar şi era estimat la 1,27500 USD. O evoluţie similară se observa şi pe plan extern, moneda comună fiind afectată de speculaţiile privind implementarea de noi stimulente de către BCE pentru sprijinirea creşterii economice din euro-regiune. De pe segmentul valutar se mai specula pe perechea liră/sterlină dolar, înregistrându-se 21 de contracte pe scadenţa decembrie. Moneda britanică era estimată la 1,6154 dolari, în scădere cu 0,11%

Tot 21 de contracte se înregistrau şi pe simbolul DEOIL_LSC decembrie, în condiţiile în care preţul futures al barilului creştea cu 1,02% la 83,94 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb