SIBEX Cursul euro/dolar, favoritul speculatorilor în iulie

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 august 2015

La Sibex, ultima sesiune din luna iulie a fost una modestă, atât în ceea ce priveşte derivatele - segmentul de bază al pieţei -, cât şi acţiunile de pe ATS-ul administrat. La finalul zilei, datatele au indicat doar 30 de contracte, cu o valoare de 218.365 de lei şi numai 10 acţiuni tranzacţionate. În total, cea de-a şaptea lună din an a "adunat" puţin peste 1.200 de contracte, volumul fiind uşor mai mic comparativ cu luna precedentă. În raport cu luna similară a anului trecut, volumul reprezintă doar 0,52%. Numărul intermediarilor activi pe piaţa sibiană a fost de 4, în iulie.

Puţinii participanţi de pe piaţă au tranzacţionat, vineri, derivatele pe mărfuri (aur şi petrol) şi derivatul pe cursul de schimb euro/dolar. Derivatul pe indicele Dow Jones a lipsit din statistica şedinţei, fiind, de această dată, ignorat de jucători.

Referitor la evoluţia cursului de schimb euro/dolar, simbolul EUUSR 15I a totalizat 18 contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia futures a unei monede unice a crescut cu 0,58% şi a închis la 1,1009 dolari. De altfel, perechea euro/USD a ocupat prima poziţie în topul produselor din luna iulie, cu 552 de contracte, reprezentând 45,47% din totalul lunii. Chiar dacă nu a fost tranzacţionat vineri, DEDJIA a încheiat luna pe locul secund în topul produselor, cu 546 de contracte reprezentând aproape 45% din volumul lunii.

Pe derivatul ce are ca activ suport petrolul de tip Light Sweet Crude s-au înregistrat 2 contracte, iar cotaţia barilului a închis la 46,94 dolari, în scădere cu 1,63 USD. În clasamentul lunii, OILSC a ocupat locul patru, cu puţin peste 4% din totalul contractelor. Derivatul pe aur cu simbolul GOLD a "strâns", vineri, zece contracte, iar uncia a fost cotată la 1.093 dolari, în urcare cu 5,7 USD. Raportat la întreaga lună, derivatul pe aur a adunat 50 de contracte, însemnând 4,12% din totalul general.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb